Serhat Duyar'dan Ahmet Bayrak'a destek geldi

BBP İl Başkanı Ahmet Bayrak\'ın TÜPRAŞ ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar\'dan destek geldi.

TÜPRAŞ Su Alıyor

Duyar konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta içerisinde partimizin Sakarya il başkanı Ahmet Bayrak çok önemli bir iddiayı dile getirdi. Bu iddia DSİ\'nin Tüpraş özelleşmeden önce yayınladığı hidroloji raporunda, Tüpraş`ın Sapanca Gölü`nden 29.20 milyon metreküp endüstriyel su kullanımı yaptığı belirtilmektedir. Tüpraş 26 Ocak 2006 tarihinde özel sektöre devredildi.


500 Milyon Borç

Yani Tüpraş, 7 yıl 5 ay zarfında Sapanca Gölü`nden endüstriyel su kullanımına devam etmiştir.İddiaya göre Tüpraş, ödemesi gereken yaklaşık 500 milyon TL`lik su bedelini ödememiş ve bu konuda ilgili devlet kurumları üzerine düşeni yapmamıştır. Ancak Büyükşehir Yasası ile vatandaşın kendi imkanlarıyla açtığı su kaynağına su saati takıldı ve parası tahsil ediliyor."


Helal Etmiyoruz

Duyar, yerel çalışmalarla ilgili olarak ise "Haziran ayında Derince ve İzmit ilçelerimizin kongrelerini yapacağız. Bizim öncelikli amacımız 12 ilçede teşkilatlarımızı kurarak, vatandaşları sandığa götürecek adayları çıkarmak olacaktır. Ancak burada bir haksız rekabet var. AKP, CHP, MHP ve BDP hazineden yardım alırken, SP ve BBP hazineden yardım almıyor.  Bu partilere hakkımızı helaletmiyoruz" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]