Serenli:"Miraç, gönül dünyamızda gerçekleşmelidir."

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Müftü Serenli mesajında, miraç olayının içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adı olduğuna dikkat çekerek, “Mescid-i Harâm, Mescid-i Aksâ ve göklerde Hz. Peygamber’le gerçekleşen bu kutlu yolculuk, bugün bizim için manevî merkez olan gönül dünyamızda gerçekleşmelidir” dedi.

5 Haziran Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gecenin, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ve bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulün ifadesi olan Miraç Kandilini idrak edeceğimizi kaydeden Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, “Miraç, “büyük buluşma” Peygamber (sav) Efendimizin bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır. Miraç, insanın, ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılık ve boyun eğmekten geçtiğini hatırlatan bir fırsattır” dedi.

Namaz mü\'minlerin miracıdır

Miracın, göklere olduğu kadar, insanın iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuk olduğunun altını çizen Serenli, “Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve göklerde Hz. Peygamber’le gerçekleşen bu kutlu yolculuk, bugün bizim için manevi merkez olan gönül dünyamızda gerçekleşmelidir. Bizzat Peygamberimiz tarafından mü’minlerin miracı olarak nitelenen namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Çünkü mü\'min, namazda Rabbinin huzurunda durarak, sadece O\'na ibadet etme ve sadece O\'ndan yardım isteme özgürlüğünü yaşar. Namazda sadece bedeni ile değil; özüyle, gönlüyle, duygu ve düşüncesiyle Allah’a yönelen ve Rabbi ile baş başa kalmanın mutluluğunu yakalayan mü’min, daima O’nun gözetimi ve desteği altında olduğunu hatırından hiç çıkarmaz, bu bilinçle hayat çizgisini anlamlı kılar” ifadelerini kullandı.

Müftü Serenli mesajında şunları ifade etti: “Bu kutsal gün ve geceler, bizlere, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar. Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlarımızdan temizlenmek için Rabbimize tövbe etmeli, rızasına uygun yaşayabilmek için O’ndan yardım istemeliyiz. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua ve tövbe, kendimizi bulma ve bilmenin, bir başka deyişle bize \'şah damarımızdan daha yakın olan\' Yüce Yaratıcı’nın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Sakaryalı hemşerilerimin, Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecede Yüce Allah\'a açılan ellerin, yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını, başta ilimiz olmak üzere bütün ülkemizin, İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]