Serenli'den 'Yetimlere dünyanıza yer açın' çağrısı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçen yıl başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sendikası işbirliği ile 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde de hayata geçirilmeye devam ediyor.

Proje kapsamında geçen yılın değerlendirmesi ve bu yılki çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmak üzere Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Müftüleri, EğitimBir-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri bir araya gelerek bu yılki çalışmaları başlattılar.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında: “Sakarya Müftülüğü olarak; İHH tarafından başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen’in paydaş olarak desteklediği ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini çok önemsiyoruz. Bu proje, çocuklarımızda yardımlaşma bilincinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Dünyanın ve ülkemizin geleceği için bu projeye sahip çıkmalıyız. Bu çocuklara sahip çıkmak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Yetimlere kendi dünyamızda yer açmak, yaşadıkları acıları hep birlikte paylaşarak azaltmak bizim hem dini hem insani görevlerimizden biridir.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye ve başka bir ülkede annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesine geçen yıl ülkemizde yaklaşık 2 bin 100 okul ve 7 bin sınıf katıldı. Böylelikle öğrenciler Türkiye’den veya başka bir ülkeden bir yetim kardeş edindiler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]