Serenli, ilçelerde vekaletle kurban organizasyonunu anlattı

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin başkanlığında İl Müftü Yardımcıları Nejdet Arman ve Yunus Acar’dan oluşan Sakarya Müftülüğü Heyeti, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında ilçe müftülüklerine birer ziyaret gerçekleştirdi.

İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Vaiz, Uzman, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlarla bir araya geldiler.

Gerçekleştirilen personel bilgilendirme toplantılarında kurbanın mahiyeti ve dini boyutu ele alınarak kurban vesilesiyle oluşan birlik, beraberlik ve paylaşmanın önemine vurgu yapıldı. Yine toplantılarda; Diyanet İşleri Başkanlığı yurt içi ve yurt dışı hizmetleri ile ilgili bilgiler sunularak, Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetleri ile birlikte vekâletle kurban organizasyonuna dair bilgiler sinevizyon gösterimi eşliğinde aktarıldı.

Personel Bilgilendirme Toplantılarında konuşan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında: “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfıtarafından, 2014 yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu ‘Kurbanlarımız kardeşlik için’ temasıyla başlatılarak, biri ilimizde olmak üzere gerçekleştirilen bölge toplantılarıyla tanıtımı yapıldı. Biz de Sakarya Müftülüğü olarak il müftü yardımcılarımızla birlikte tüm ilçe müftülüklerimizi ziyaret ederek, ilçe genelinde görev yapan tüm personelle bir araya geliyoruz. Böylece İlimiz genelinde görev yapan tüm personele birebir ulaşarak, 2014 yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu başta olmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatıyoruz.” ifadelerine yer vererek, toplumun tüm kesimlerini dünya genelinde toplam 63 ülkedeki gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan vekâletle kurban bağışı konusunda duyarlı olmaya ve 2014 yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu’na destek vermeye davet etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]