Serenli “Dünya bize, biz birbirimize emanetiz”

Taraklı’da düzenlenen ‘Hz. Peygamber (Sas) ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temalı Kutlu Doğum Haftası programında konuşan Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli “Dünya Bize Biz birbirimize emanetiz” dedi.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Taraklı Belediyesi Düğün salonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, Ahlakı Kur’an olan Son Peygamber Hz. Muhammed (Sas)’in doğumunun sene-i devriyesini, “Kutlu Doğum Haftası” ismiyle 1989 yılından beri kutlamaktadır. Başkanlığımız, her yıl dünyanın birçok bölgesinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle toplumumuz ve insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu kapsamda, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası teması “Hz. Peygamber (Sas) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilecek etkinliklerde bu konu Hz. Peygamber’in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde ele alınacaktır. İnsanlığı barışa davet eden bir dinin mensuplarının bugün ortaya koyduğu davranışlar Kur’an ve Sünnet’in rahmet yüklü mesajlarının çok uzağına düşmektedir. Oysaki Hayru’l Beşer olan Sevgili Peygamberimiz (Sas), bütün âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O Peygamber ki Medine’ye hicretle önce Ensar ve Muhacir arasında benzeri görülmemiş bir kardeşlik bağı tesis etmiş, ardından yeryüzünün ilk toplumsal sözleşmesi olan ‘Medine Vesikası’nı düzenlemiştir. Bu sözleşme ile farklı din ve kültüre mensup insanların aynı toplum yapısında huzur ve güven içinde bir arada yaşamalarını temin edecek hukuki zemini oluşturmuş ve bunun mümkün olabileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Modern zamanlarda ise insanlık, dinler ve Peygamberler aracılığıyla tüm zamanları ve insanları muhatap alan, bütün inanmış yüreklere duyurulan çağlar üstü hikmet ve hakikatlerden uzak düşmüştür. Dolayısıyla bugün birlikte yaşama konusunda insanlığın ve Müslüman toplumların karşılaştıkları sorunların çözümü için seferber olunmasına; son hak din olan İslam’ın bakış açısının bir kez daha yeniden ortaya konmasına; tarihî tecrübenin günümüze yansıtılmasına ve birlikte yaşama ahlâkı konusunda bir bilinç oluşturulmasına ihtiyaç vardır. İşte bu düşüncelerle Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene Kutlu Doğum Haftasında “Hz. Peygamber (Sas) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konusunda insanlığın idrakine ulvi hakikatleri yeniden hatırlatmaya karar vermiş ve Kutlu Doğum hazırlıklarını buna göre yapmıştır.” Sakarya Müftüsü İlyas Serenli mesajını şöyle tamamladı:

Son olarak, ‘Dünya bize biz de birbirimize emanetiz’ düsturundan hareketle tüm kardeşlerimizi,daha güzel bir dünya için sevgi, saygı ve merhamet gibi yüksek ahlaki erdemlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyor; bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum haftamızın başta Sakarya’mız olmak üzere, Ülkemize ve Gönül Coğrafyamıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi

Programın sonunda ise Dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Taraklı’da düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli,İlçe Müftüleri,Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Emniyet Amiri Cem Çiftçi,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çakmak Müftü Fahrettin Kaya, Siyasi Parti İlçe Başkanlar ve vatandaş ve AKP Parti Sakarya Milletvekili adaylarında Recep Uncuoğlu katıldı.

Kutlu Doğum Haftası programı öncesinde vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]