Serdivan'ın her metrekaresine ayrı yatırım

Şeçim çalışmalarına kahve toplantılarının yanı sıra ev ve site ziyaretleri ile de yoğun bir şekilde devam eden Serdivan Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Serdivan Belediye Başkan Adayı Alemdar, Arabacıalanı’ndaki iş yerlerini tek tek gezerek dükkan sahipleriyle ve çalışanlarla sohbet etti. Alemdar, yeni dönemde hizmete sokmak istedikleri projelerle ilgili de bilgi verdi.

Alemdar, özellikle 54. cadde, Serdivan Meydanı ve Yer Altı Otoparkı’nın yanı sıra Serdivan Bağlar caddesi düzenlemesi ile ilgili kendisinden bilgi isteyen esnafa projelerin detayları hakkında bilgi verdi.

Yeni dönemde yapılacak yatırımlar ile Serdivan’ın sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasını, doğal ve tarihi varlıkları ile turizmde çekim merkezi olmasını, ticarette, tarımda iş hacminin geliştirilmesini ve belediyenin daha kaliteli hizmet vermesini hedeflediklerini ifade eden Alemdar, projelerin bir diğer ortak özelliğinin de Serdivan’ın her metrekaresine hizmet götürülecek şekilde planlanması olduğunu söyledi.


\'Yeni dönemin en vizyoner projesi\'

54. cadde projesinin şehrin aynası olacağını ve yeni dönemin en vizyoner projesi olduğu vurgulayan Alemdar, projenin uzun bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Yusuf Alemdar, “Kentler; sosyal, ekonomik ve kültürel nabızlarının attığı cadde ve meydanlarla anılırlar. Biz 54. caddeyi Serdivan’ın hem sosyal, hem kültürel, hem de ekonomik faaliyetlerin merkezi ve hemşehrilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği, şekilde tasarladık. 200 dönüm alanda 600 mt uzunluğundaki cadde üzerinde meydanlar, sosyal alanlar, yaya yolları, dükkanlar, ofisler ve bankaların da yer alacağı 125 adet showroom ve 60 adet ofisi burada Serdivanlıların hizmetine sunacağız” dedi.

54. caddenin sadece sosyal yaşamın standartlarını değil ilçenin yeni istihdam alanlarını da arttıracağını belirten Yusuf Alemdar diğer bir proje olan Bağlar caddesi düzenlenmesi ile ilgili de, “Vatandaşlarımız tarafından kafeler caddesi olarak adlandırılan Bağlar caddesi üzerinde de düzenleme yapacağız. Bildiğiniz gibi burası yaya ve araç trafiği yönünden Serdivan’ın en hareketli caddesi. Bu projeyle 750 metre uzunluğundaki caddeyi, yeni peyzaj çalışmaları ve yeni aydınlatmalarla daha güvenli hale getirip hemşehrilerimizin hizmetine kazandırıyoruz” diye konuştu.

Serdivan Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesinden de bahseden Alemdar, eski belediye hizmet binasının Serdivan için özellikli bir konuma sahip olduğunu ve bu alanın yeni bir meydan için düzenleneceğini söyledi. Alemdar “Eski belediye binasının bulunduğu Bağlar caddesi üzerinde 14 dönümlük arazide; alışveriş birimleri, ofisler, kültürel tesisler, kafe ve restoranları ile Serdivan’a yeni bir çehre kazandıracağız. Ayrıca bu proje kapsamında Bağlar caddesindeki otopark sorununu çözecek 400 araçlık Serdivan’ın ilk yer altı otopark projesini de hemşehrilerimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]