Serdivan'dan Filistin'e destek

Filistin’de hayatını kaybeden Müslümanlar için İHH Sakarya Temsilciği tarafından Serdivan Sapak Camii ve Serdivan Belediyesi önünde program düzenlendi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ve teşkilat üyelerinin yanı sıra Öğlen namazında Sapak Camii’ni dolduran yüzlerce vatandaş, namaz sonrası Gazze’de şehit olan Müslümanlar için kılınan cenaze namazında yaşanan zulmün ve katliamın bir an önce durması için dua ettiler ve şehit olan Filistinli Müslümanları andılar. Gıyabi cenaze namazı sonrası Serdivan Belediyesi önüne gelen topluluk burada kısa bir basın açıklaması yaptı.

Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitap eden İHH Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu Gazze’de bütün dünya insanlığını utandırması, başını yere eğdirmesi gereken, tam bir insanlık dramı, vahşi bir soykırım yaşandığını belirterek, “2 milyonluk bir halk topyekun yok edilmeye çalışılırken bütün dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar seyrediyorlar. İnsani yardım kuruluşlarının çabalarını engelleyen İsrail, BM’e ve bütün dünyaya meydan okuyarak zulme devam ediyor. Halkı Müslüman ülkeler, Arap devletleri, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği ise olup biteni seyrediyor. İsrail’in işbirlikçisi Mısır ve onun çağdaş firavunu Sisi ise Gazze kapılarını kapatıp, hayat kaynağı olan tünelleri yıkıyor.

İşte bütün bu zulümleri, zalimleri ve işbirlikçi alçakları protesto etmek ve hepimizin onurunun, insanlık onurunun ve ümmetin onurunun savunucusu, onurlu Gazze halkının, Müslüman kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı haykırmak için bugün burada toplandık” dedi. Ademoğlu konuşmasını “Rabbim kardeşlerimizin bu onurlu mücadelelerini bereketlendirsin ve onlara zafer nasip eylesin” diyerek sonlandırdı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]