Serdivan'daki yamaç paraşütü festivali sona erdi

Metropol ilçelerimizden Serdivan Belediyesi tarafından bu yıl 8\'incisi düzenlenen \'Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali\' sona erdi. Mısır\'daki olaylar nedeniyle bu yıl festival kapsamındaki  tüm eğlence ve konserler iptal edildi. Festivalde sadece hava gösterileri gerçekleştirildi.

Serdivan Kırantepe’de 23 Ağustos\'ta başlayan ve bugün  sona eren festivale 5 ülkeden 57 paraşütçü katıdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale katılan vatandaşlar da, hava şartlarına göre profesyonel paraşütçüler eşliğinde serbest uçuş gerçekleştirme fırsatı buldu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kırantepe’nin coğrafya, iklim ve hava akımları yönünden Türkiye’nin yamaç paraşütüne en uygun iki alanından birisi olduğunu, yamaç paraşütü uçuşları için kullanılan bu bölgeye turizm, spor, eğitim, sağlık, kongre ve kültür merkezi olarak da yatırım yapılacağını söyledi. Başkan Alemdar, "Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali ,Serdivan’ın ve Sakarya’nın sahip olduğu doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasında büyük bir etken" dedi.

Dereceye girenler

Beş gün süren etkinliklerde İranlı yarışmacılardan Hossein Abazgholizade birinci olurken, yine İranlı sporculardan Mohamad Amin Hazini ikinci, Siamok Mokari ise üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara ödülleri, Serdivan Gölpark’ta düzenlenen kapanış programında verildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]