Serdivan'da vizyon projeler bir bir tamamlanıyor

Serdivan Belediyesi tarafından Bahçelievler’de yapımı tamamlanan meydan, Osmanlı mimarisi ile tasarlanan çeşmesine kavuştu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yapımı tamamlanan meydan ile ilgili olarak, “Kültürümüzün vazgeçilmez unsurlarından biri olan meydanlar ve o meydanların vazgeçilmezi olan meydan çeşmeleri, mahalle hayatının önemli birer tanığı ve unsurudur. Mahalle çeşmeleri gördükleri fonksiyonun haricinde sağladığı fayda ile eskiden beri önemini korumuş ayrıca bulundukları bölgenin de simgesi olmuş eserlerdir” dedi.

Çalışmaların dört ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını dile getiren Başkan Alemdar, Serdivan’ın vizyonuna yakışan yeni meydan projelerinin bir bir tamamlandığını ifade ederek; yeni muhtarlık binası önüne yerleştirilen mahalle çeşmesi ile Bahçelievler Meydanı’nın da bir bütün olarak tamamlandığını ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

350 metre kauçuk yürüyüş yolu, fitness aletleri, basketbol sahası, çocuk oyun gurubu, 30 çeşit farklı bitkinin kullanıldığı peyzajı, dinlenme alanları ve yeni muhtarlık binasının ardından son olarak Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan dörtlü meydan çeşmesi ile Bahçelievler Meydanı şimdiden mahalle sakinlerinin, özellikle de çocukların vazgeçilmezi oldu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]