Serdivan'da Çevre Zabıta Birimi denetimlere başladı

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Çevre Zabıta Birimi” denetimlere başladı. Çevre temizliğinin kontrolünü artık Çevre Zabıta Birimi yapacak.

Arabacıalanı ve İstiklal Mahalleleri ile Sakarya’nın nüfus olarak en büyük iki mahallesine sahip Serdivan’da, çevre zabıta birimi gürültü kirliliğinden, atıklara kadar birçok konuda denetim yapacak. Çevre Zabıta Birimi; “Sağlıklı ve Temiz Serdivan” sloganıyla, inşaat çalışmaları sırasında yaşanan yol işgalleri, izinsiz hafriyat dökümü, çöp toplama gün ve saatlerine uyulup uyulmadığı, inşaat kazı alanlarında hafriyat bırakılması, inşaat atıklarının taşınması sırasında yolların deforme edilmesi ve kirletilmesinin yanı sıra gürültü kirliliği ile ilgili de denetim yapacak.

Çevre Zabıta personeli kurallara uymayan şahıs ve işletmeleri öncelikle uyaracak. Aksaklığın giderilmemesi durumunda ise Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapacak. Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Çevre Zabıta Birimi personeli tarafından yapılacak rutin kontrol ve denetimlerin haricinde vatandaşların da her türlü şikayet ve taleplerini belediyenin 444 54 50 numaralı çağrı merkezine iletebilecekleri belirtildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]