Serdivan'a Makedonya'dan kardeş belediye

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, akrabaları buluşturacak olan “Kardeşlik Köprüsü” projesini bir adım daha öteye taşıdı ve Serdivan ile Makedonya’nın Kırçova Belediyesi, kardeş belediye oldu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Jüstinyen’den Mostar’a Kardeşlik Köprüsü” projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Makedonya Kırçova Belediye başkanını beraberindeki heyet ile birlikte Serdivan’da misafir etmişti.
Ziyarette iki başkan “Kardeşlik Köprüsü” projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunurken; Başkan Alemdar ayrıca misafirlerine belediyenin tesislerini gezdirmiş ve Sakarya’daki sivil toplum kuruluşları ile de bir araya getirmişti.
Başkan Yusuf Alemdar, akrabaları buluşturacak olan “Kardeşlik Köprüsü” projesini bir adım daha öteye taşıdı ve Serdivan Belediyesi ile Kırçova Belediyesi kardeş belediye oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Alemdar, 2014 yılının ilk meclis toplantısında gündeme gelen ve meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilen; Kırçova Belediyesi ile kardeş belediye olunmasının, Kardeşlik Projesi’ni bir adım daha ileriye götürdüğünü söyledi. Alemdar ayrıca, ortak kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından Kırçova Belediyesi ile kardeş belediye olunmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Yusuf Alemdar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kardeşlik köprümüzü sağlam temeller üzerine kurmaya devam ediyoruz. Amacımız oradaki hemşerilerimizi Serdivan’daki akrabaları ile bir araya getirmek, ortak kültürümüzü yaşatarak gelecek nesillere aktarmak. Bu sayede Kırçovalıların yoğun olarak yaşadığı Serdivan’da unutulmuş akraba ilişkileri yeniden kurulacak. Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kardeşliğimizi daha da pekiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]