Serdivan'a Bosna Hersek'ten misafir

Bosna Hersek Zavidovici Belediyesi ve Vozuça İlköğretim Okulu öğrencileri Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı ziyaret etti.

Özel Şahin Okulları’nın ev sahipliğinde teması “Türk Sokak Oyunları” olan organizasyonda Sakarya’ya misafir olan Zavidovici Belediye Başkanı Suad Omerasevic ve Vozuça İlköğretim Okulu öğrenci ve yöneticilerinin yanı sıra ziyarette Özel Şahin Okulları Okul Aile Birliği Yönetimi ve Bosna Sancak Derneği de hazır bulunarak, çalışmalar ile ilgili Başkan Alemdar’a bilgi verdi.

Amaçlarının kardeş toplulukları kaynaştırmak olduğunu ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Necibe Erdoğdu, “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak ve buna aracılık etmek bizim için gerçekten önemli ve gurur verici. Bu vesileyle sayın başkanımıza da bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bosna Hersek’ten gelen öğrencilerimiz 1 hafta boyunca misafirimiz olacak. Öğrencilerimiz bu süre içerisinde hem Sakarya’yı, hem de İstanbul’u gezme fırsatı bulacaklar. Ayrıca okul programlarına da katılarak öğrencilerimizle kaynaşma imkanı da bulacaklar. Bu organizasyonun en önemli farkı ise her iki okulun da kendi öz kaynakları ile bu çalışmayı gerçekleştirmesi” diye konuştu.

Zavidovici Belediye Başkanı Suad Ömerasevic de;

Başkan Alemdar’ın “Beşköprü’den Mostar’a Kardeşlik Köprüsü” projesini yakından takip ettiklerini ve bu proje ile kardeş topluluklarının birbirlerini daha yakından tanıyarak, ortak kültürlerini yaşatacaklarını ve gelecek nesillere aktarma fırsatı bulacaklarını söyledi. Ömerasevic, “Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’ın temellerini attığı kardeşlik köprüsünün tüm Balkanlar’ı içine alarak daha da genişlemesini ve atılan bu sağlam temeller üzerinde yükselerek genç nesillerle geleceğe aktarılmasını diliyorum” dedi.

Başkan Yusuf Alemdar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Balkanlar’ın Türkiye’siz Türkiye’nin de Balkanlar’sız düşünülemeyeceğini, kendileri için Balkanların sadece bir toprak parçası olmadığını, aksine Anadolu’dan bir parça olduğunu dile getirdi. “Beşköprü’den Mostar’a Kardeşlik Köprüsü” projesinden de bahseden Alemdar, “Bu projemizde amacımız kardeşliğimizi pekiştirmek, ortak kültürümüzü ortaya çıkartarak gelecek nesillere aktarmak ve geleceğe taşımak. Şunu ifade etmek isterim ki bizim Avrupa dendiğinde aklımıza ilk Bosna Hersek geliyor. Oradaki kardeşlerimizin ayağına batan bir dikenin acısını burada biz derinden hissediyoruz. Bu projemiz ile de her anlamda birbirine bağlı olan kardeşleri bir araya getiriyoruz. Oradaki aileleri nüfusunun önemli bir bölümünü Balkanlardan göçen hemşehrilerimizin oluşturduğu Serdivan’daki akrabaları ile buluşturuyoruz” dedi.

Zavidovici Belediye Başkanı Suad Ömerasevic ve Başkan Yusuf Alemdar günün anısına birbirlerine karşılıklı hediyeler verirken, Serdivan Bosna Sancak Derneği Başkanı Hasan Süzek de Alemdar’a Bosna Hersek bayrağı hediye etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]