Serdivan Ramazan Okulu büyük ilgi gördü

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, çocuklara yönelik düzenlediği Ramazan Okulu ile büyük ilgi gördü.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde hazırlanan Ramazan Okulu’na 8-12 yaş grubu 100 öğrenci katıldı. Öğrenciler, 5 haftalık eğitim süresinde farklı bir metot ile konularında uzman eğitimcilerden ders aldı. Ramazan Okulu’nda Kuran okumayı öğrenen öğrenciler aynı zamanda İslam kültürü, hat ve ebru dersleri alarak eğitim sürelerini tamamladılar.
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri, Ramazan Okulu\'nda hedeflerinin öğrencilere sadece Kuran okumayı öğretmek olmadığını belirttiler. Kuran\'ı öğrenirken aynı zamanda İslam kültürünün de talebelere aktarılmasının çok önemli olduğunu düşündüklerini vurguladılar. Ramazan Okulu’ndaki eğitim programının, daha çok İslam kültürünün çocukların anlam dünyasını geliştirmeye yönelik olduğunu belirten yetkililer, asıl amaçlarının çocuklara İslam\'ı ve İslam kültürünü sevdirmek olduğunu ifade ettiler.

Serdivan Belediyesi\'nin hizmete sunduğu Ramazan Okulu\'na veliler büyük ilgi gösterdi. İlk defa düzenlenen yaz okulunun veliler tarafından memnuniyetle karşılanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, kayıtların iki gün içerisinde dolduğunu söyledi. Yaz kuran kurslarından farklı olarak özellikle adını Ramazan Okulu koyduklarını belirten Başkan Alemdar; \'Ramazan Okulu diyerek aslında Ramazan kültürü özelinde İslam kültürünü çocuklarımıza bir bütün olarak vermeye çalıştık. Kuran okumayı öğrenen çocuklarımız aynı zamanda hat ve ebru dersleri aldılar. Her hafta belediyemizin sosyal tesislerinde vakit geçirmelerini sağlayarak çocuklarımızın bence her şeyden önemli olan sevgilerini kazanmak istedik. Çünkü İslam dini ve kültürü muhabbet üzerine kurulu, bizler bu anlayıştan geliyoruz\' dedi.

Sınırlı kontenjanla ilk defa bu sene açılan Ramazan Okulu, önümüzdeki sene daha fazla öğrenciye hizmet vermeyi planlıyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]