Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi eğitimlere başladı

Serdivan Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde yeni dönem eğitimleri başladı.

Kayıtlara yoğun ilginin olduğu Akademi’ye yaklaşık 700 kişinin müracaat ettiği ve yapılan mülakatlar sonucu kayıtların tamamlandığı bildirildi.
İçerisinde birçok araştırma merkezinin yanı sıra, Serdivan Gençlik ve Fikir Kulübü ile Serdivan Anneleri Topluluğu adlı iki kulüp de barındıran Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde 19 farklı branşta dönem boyunca eğitim verilecek.

Kültürel Çalışmalar Lisansüstü Programı ve Seminer Programı olarak iki farklı kategoride gerçekleştirilen eğitimlerde, kültürel çalışmalar lisansüstü bir program olarak sunulmakta ve 35 kişilik sınırlı kontenjana yerleşebilen öğrenciler, derslerini Türkiye’nin en yetkin hocalarından alacak. Seminer programlarında ise öğrenciler alanında yetkin eğitmenlerden sosyal bilimler, sanat ve tasarım alanında eğitim görecek.

İlk dersi İslam Düşüncesinin Temel Kavramları ile Prof. Dr. Bedri Gencer ve Felsefe Meseleleri ile Rahmi Karakuş verdi. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünde görev yapan ve en son çıkardığı İslam’da Modernleşme isimli eseri ile büyük ses getiren Gencer dersinde; din, hikmet, ilim, fıkıh, sünnet, tasavvuf gibi İslam düşüncesinin dayandığı temel kavramları modernite ile bağdaştırarak anlattı. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Karakuş ise, dersinde öğrencileriyle ben, kendim, kimim sorularına cevap arıyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]