Serdivan Erkek Öğrenci Yurdu "BM gibi"

Sakarya’da, Kredi Yurtlar Kurumu\'na bağlı Serdivan Erkek Öğrenci Yurdu, Birleşmiş Milletler (BM) gibi. Yurtta, dünyanın 30 ülkesinden 124 yabancı uyruklu öğrenci kalıyor.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, beraberinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Kredi Yurtlar Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Sakarya Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sevda Ulutaş ile birlikte yeni hizmete açılan Sakarya Serdivan Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Yurt Müdürü Nurhan Keçeli, misafirlerine yurtla ilgili bilgi verdi. Bin 82 öğrenci kapasiteli yurtta, 336 adet 3 kişilik ve 48 adet 2 kişilik toplam 384 öğrenci odası bulunduğunu söyledi. Keçeli, "30 dönüm arazi üzerine kurulan yurt 4 blok, 1 idari bina ve 1 sosyal tesisten oluşmaktadır. Öğrencilerimiz arasında Türkçe Öğrenme Merkezi (TÖMER)\'nde okuyan 111 yabancı uyruklu öğrenci ve 13 kültür anlaşmalı olmak üzere, toplam 30 ülkeden 124 yabancı uyruklu öğrenci yurtta kalmaktadır" diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük ise öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Büyük, "Gençlerimiz çok daha iyi ortamlarda eğitimlerini devam ettirecek. 80 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı. Bin 500 kişilik daha yurt yapımı bu yılki yatırım programına alındı. İlçelerimizde de yurt inşaatları devam ediyor. Bu yurdun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük ve beraberindekiler Galatasaray - Orduspor futbol müsabakasını öğrenciler ile birlikte seyretti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]