Serdivan Bosna Sancak'tan Bosna'ya destek

Bosna’da meydana gelen sel felaketinin ardından Serdivan Bosna Sancak Derneği ‘’Bosna’ya destek ve yardım’’ kampanyası başlattı.

Balkanlarda, son 120 yılın en büyük sel felaketi yaşandı. Bosna’da özellikle kuzey şehirlerini etkileyen sel felaketinde, binlerce insan evsiz kaldı, can kayıpları yaşandı, birçok köy toprak kayması sebebi ile tamamen yok oldu. İşte yaşanan afet karşısında, Serdivan Bosna Sancak Derneği bağlı bulunduğu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun almış olduğu ortaklaşa hareket kararı ile ‘’Bosna’ya destek ve yardım’’ kampanyası başlattı.

Kuru gıda, temizlik - hijyen maddeleri ve bebek bezi gibi ürünleri toparlayıp, Bosna’ya gönderdi. Dernek yönetimi yaklaşık 10 günlük çalışmalarının sonunda, yüklü miktarda yardım malzemeleri Bosna’ya tırlar ile gönderildi. Dernek Başkanı Hasan Süzek yapmış olduğu açıklama da,‘’ Bosna ve Balkanlar da çok büyük sel felaketi yaşandı. Bu durumda her zaman ki gibi Bosna’nın yanındayız, elimizden geldiğince hatta tüm şartları zorlayarak kardeşlerimize ulaşmaya ve destek olmaya çalışıyoruz. Sel sebebi ile ekilebilen tüm araziler sular altında kaldı ve en az bir yıllık ürün heba oldu. Binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu, insanlar evsin kaldı, eşyalar tamamen kullanılmaz hale geldi. Bizler Serdivan Bosna Sancak Derneği olarak öncelikli ihtiyaç malzemelerini yolladık. Ancak orada ki kardeşlerimizin bundan sonra da desteğe ihtiyaçları var. Konu ile ilgili her türlü yardıma hazırız, danışmak, bilgi almak isteyen herkes bizlere ulaşabilir’’ diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]