Serdivan Bosna Sancak Derneği, bayramı Bosna'da geçirdi

Serdivan Bosna Sancak Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği Gençlik Kollarından, Gençlik Kolu Başkanı Emre Başiş ve beraberinde Faruk İlkis, Enes Sezgin, Ahmet Şahin Pomak ve Kenan Berk, Kurban Bayramı tatillerini Bosna’da geçirdiler.

Sarajevo’da kalan gençler Arife Günü, Bijeljina’da bulunan kardeş dernekleri Medzlis Islamske Zajednice Bijelnina / Mektebski Centar Bijeljina’ya geçerek kardeş dernek mensuplarıyla bayramı geçirdiler.

Ağustos ayında Serdivan Belediyesi Kongre Salonu’nda düzenlenen gecede, resmi olarak kardeş dernek protokolü imzalayan, iki ülke gençleri bu kez Bosna Hersek’in Bijeljina şehrinde bir araya geldiler.

Bijeljina’da bulunan Mektebski Centar Bijeljina binası gösteri salonunda düzenledikleri gecede bir araya gelen gençler, hasret gidererek birlikte yöresel halk oyunları oynadılar. Bayram namazlarını birlikte kılan kardeş dernek mensupları, yaşadıklarının anlatılamayacak kadar güzel olduğunu ve az sayıda Müslüman\'ın yaşadığı Bijeljina’da bulunan Atik Camii\'nde Bayram Namazı kılmanın kendileri için asla unutamayacakları bir anı olduğunu söylediler.

Bundan sonra kardeş dernek mensuplarının görüşmelerinin daha sık olacağını belirten gençler, Bosna Hersek’ten ayrılırken gözyaşlarını tutamadılar.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]