Serdivan Berberlerinin Pazar Günü İsteği

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ilçedeki "ortak akıl istişare" toplantılarına devam ediyor. Başkan Alemdar, berber esnafıyla bir araya geldi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, berbercilik alanında faaliyet gösteren esnafın sorunlarını dinledi. Toplantıya, Sakarya Esnaf Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Ali Şan, Berberler Odası Başkan vekili Veysel Yıldız ve üyeler katıldı. Toplantıda konuşan Berberler Odası Başkan vekili Veysel Yıldız ruhsat sorunlarını dile getirerek, bazı kişilerin ruhsatsız olarak meslekleri yaptığını kaydetti. Serdivan'da faaliyet gösteren berberler pazar gününün tatil yapılması hususunda başkanın desteğini beklediklerini dile getirdiler.

Başkan Alemdar, ruhsatsız işyerlerini izin vermeyeceklerini belirterek, “Ruhsatsız bir şekilde çalışmak bizim göz yumacağımız bir şey kesinlikle olamaz. Ruhsatsız iş yeri haksız rekabettir, günahtır. Eğer gerçekten helal ve doğru yolla ekmek kazanmak isteniyorsa, her türlü yardıma hazırız. Fakat aksi mümkün değildir” dedi.
Berberlerin pazar gününün tatil edilmesiyle ilgili önerisine ise Alemdar, “Eğer Serdivanlı berberler bir şeye ortak olarak karar verirlerse biz bunu tabii ki destekleriz. Fakat talepleriniz noktasında, bir ortak bir tavır oluşması gerekir.  Pazar günlerini tatil yapma hususunda hemfikir olursanız biz de ortak karara rağmen dükkanını açan arkadaşımızı uyarırız. Ayrıca eczacılar gibi bir çizelge oluşturup pazar günü nöbetleşe bu hizmet verilebilir, böylelikle berberlerde ilçemizde pazar gününü istirahat edip, aileleri ile birlikte geçirme imkanı yakalarlar” diye konuştu.
SESOB Başkanı Hasan Ali Şan, Başkan Alemdar'ın değişik esnaf temsilcileriyle iştişare toplantıları düzenlenmesini bir fırsat olduğunu ifade
ederek, esnafların bu bunu iyi değerlendirmelerini istedi.

Berberlin sorunlarını ve önerilerini dinleyen Başkan Alemdar, “Serdivan hepimizin. İlçemizdeki sorunları da hep beraber masaya yatırarak, birlikte çözüm arayışı içinde olacağız. Herkesin bir doğrusu olabilir. Kendi doğrularımızı bir araya getirerek ilçemiz için en iyisini yapmalı, ortak aklı oluşturmalıyız. Artık yönetişim diye bir şey var.  'Ben yaptım oldu' dönemi bitmiştir. Sorunlar ancak konuşarak çözülebilir” dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]