Serdivan Belediyesi'nden ulusal felsefe kongresi

Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen katılımcılar ile Ulusal Marmara Felsefe Kongresi düzenliyor.

Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi yerleşkesinde gerçekleşecek olan Ulusal Marmara Felsefe Kongresi’nde felsefenin imkanları konuşulacak. Kongreye ayrıca Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Ali Utku ve İstanbul Üniversitesi Türk İslam Düşüncesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi M. Cüneyt KAYA da çağrılı konuşmacı olarak katılacak.

Kongre ile ilgili Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi’nden yapılan açıklamada, sunumların alt başlıkları ise şu şekilde belirlendi; “Türkiye’de Felsefenin imkanı, Felsefe Tarihi ve Felsefe, Ahlak ve İmkan, Varlık ve İmkan, Estetik ve İmkan, Tarih Felsefesinin İmkanı ve Bilgi’nin imkanı”
Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi’nin düzenleyeceği kongrede ayrıca Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen 35 yüksek lisans ve doktora öğrencisi de kendi tebliğlerini sunacak.

Sunulan tebliğler, kongre sonrası Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi’nin çıkartacağı Hakemli Dergisi’nde derlenecek ve yayınlanacak. 25 - 26 Nisan Cumartesi ve Pazar günü 8 farklı oturum ve 35 farklı sunum ile gerçekleştirilecek kongreyi tüm vatandaşların da takip edebileceği belirtilirken, kongrenin içeriği ile ilgili ayrıntılı bilginin www.fikirvesanat.org internet adresinden ve Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi’nin 0 264 211 20 54 numaralı telefonundan alınabileceği belirtildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]