Serdivan Belediyesi'nden öğrencilere YGS ve LYS desteği

Dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik düzenlenecek YGS ve LYS kursu ile ilgili veliler Serdivan Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıyla bilgilendirildi.

Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü, Serdivan ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü’nün yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.Toplantıda konuşan Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, 200 öğrencinin başvurduğu kursun ihtiyaçlarının Serdivan Belediyesi tarafından karşılanacağını, ilk dersin de 16 Kasım Cumartesi günü saat 09.00’da Serdivan Anadolu Lisesi’nde verileceğini söyledi.

Ali Dere, proje kapsamında Serdivan Belediyesi’nin desteğinin önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Velilerimiz sadece konu anlatımlı kitapları alacaklar. Kurs ile ilgili öğrencilerimizin yaprak test ve denemeler ile ilgili ihtiyaçları Serdivan Belediyesi tarafından karşılanacak” şeklinde konuştu.
Toplantıda, eğitim öğretim dönemi boyunca devam edecek olan kursta 3 farklı branşta toplam 7 sınıf açılacağı ve öncelikle YGS’ye ağırlık verileceği ifade edilirken, YGS\'den sonra LYS için planlama yapılarak kursun devam edeceği bildirildi. YGS ve LYS’ye hazırlık niteliğindeki kurslarda amacın dershaneye gidemeyen öğrencilere destek olmak olduğu belirtilirken, verilecek derslerle öğrencilerin sınav atmosferine hazırlanmaları ve yapılacak deneme sınavları ile soru çözme tekniklerini geliştirmelerinin de hedeflendiği ifade edildi.

Ayrıca vatandaşların kursla ilgili Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 0541 778 87 43 numaralı telefonundan bilgi alabilecekleri belirtildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]