Serdivan Belediyesi hem denetliyor, hem bilgilendiriyor

Serdivan Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yıl içerisinde gerçekleştirdiği denetimlerde işletmeleri hem kontrol ediyor hem de bilgilendiriyor.

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde belediye encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda Serdivan’daki işyerlerinin kapanış saatlerinin kış saatine göre tekrar belirlendiği, alınan kararın ise tüm esnaflara ve bağlı oldukları odalarla ilgili kamu kurumlarına iletildiği ifade edildi.

Yeni saat uygulaması ile birlikte denetimlerin de sıklaştırıldığını vurgulayan belediye yetkilileri, hem işletmeler hem de belediye adına yapılan denetimlerin büyük kolaylık sağladığını belirttiler.

Özellikle işyeri devirlerinde alıcı ve satıcı arasında birçok kaynağın aktarıldığı ve paranın harcandığı belirtilirken, girişimcilerin devir işlemlerinden önce işyerinin ruhsat uygunluğunu belediyeden kontrol etmelerinin ileride telafisi mümkün olmayan mağduriyetleri önleyeceği ifade edildi. İşyerlerinin uğraştıkları iş kolu ile ilgili yükümlülükleri kapsamında Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki tüm konularda denetlendiği belirtilirken ilçe genelindeki işletmelere yönelik gerçekleştirilen rutin kontrollere devam edileceği bildirildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]