SEPAŞ'tan yangın tatbikatı

Sepaş Müşteri Hizmetleri Merkezi binasında yapılan yangın ve  kurtarma tatbikatı aslını aratmadı.

Eğitim amacıyla yapılan tatbikat sırasında, binada çalan yangın alarm sirenlerine herkes riayet etti. Yangın merdivenleri kullanılarak bina hızla boşaltıldı. Yaralıların nasıl kurtarılacağı, ilk yardım müdahalesinin ve yangın tüpleriyle söndürme çalışmasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatıldı.

Önce teorik eğitim

İş Güvenliği Uzmanlarının koordinasyonunda yapılan eğitim sonrasında katılımcılar, olası bir yangına müdahalenin nasıl yapılacağını öğrendiklerini, yangının can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlamak üzere, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirler hakkında bilgilendiklerini ifade ettiler.

Aslını aratmayan yangın tatbikatı

Tatbikat aslını aratmazken, uygulama senaryosu gereği, dumandan dolayı binadan çıkamayan ve yaralanan bir kişinin kurtarılması sağlandı. Sedyeye alınan çalışan için, 112 nolu hattan acil ilk yardım istenirken, kurtarılan kişiye,  uzman sağlık personeli tarafından, eğitimin bir parçası olarak, ilk yardım müdahalesinde bulunuldu. Uzman eğitimciler tarafından, 110 nolu telefon hattından itfaiyeye haber verilmesinin önemi vurgulanarak yangınla mücadele ve yangın söndürme yöntemleri ile ilgili teorik bilgiler sağlandı ve yangın tüplerinin kullanımı  uygulamalı olarak gösterildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]