Şenpiliç'ten, eğitime büyük destek

Yatırımlarının büyük bölümü Sakarya’da bulunan Şenpiliç, eğitim alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk yatırımlarına bir yenisini ekliyor. 2009 yılında hizmete açılan Erenler Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden sonra Sakarya Üniversitesi’ne Bilişim Fakültesi yapıyor.

Sakarya ilinin sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkıları olan Şenpiliç, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Birimleri Fakültesi binasının yapımını gerçekleştirecek. Şenpiliç’in Kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamar tarafından Haziran ayında gerçekleşen üniversite mezuniyet töreninde verilen fakülte binası sözü, bugün imzalanan protokol ile resmileşti.

“Sakarya Üniversitesi Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Birimleri Fakültesi”

Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ ile Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Senato Toplantı Salonunda imzalan protokol ile fakültenin ismi “Sakarya Üniversitesi Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Birimleri Fakültesi” olarak belirlendi.
Bu yıl içinde inşaatına başlanacak Fakülte binası, 2009 yılında öğrenicilere kapılarını açan ve halen 603 öğrencisi bulunan Erenler Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden sonra Sakarya’da yine Şenpiliç tarafından gerçekleştirilen en önemli eğitim bağışlarından biri olacak.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeni yapılacak fakültenin üniversite açısından büyük bir yatırım olduğunu söyledi. Bu büyük yatırımın, yüksekokul seviyesinde hayırseverlerin yaptığı ilk yatırım olduğuna dikkat çeken Prof. Elmas, “Diğer hayırseverlerin de bundan örnek almasını diliyoruz” dedi.

Rektör Elmas, eğitime yaptıkları bu büyük yatırım için, Şenpiliç Kurucusu ve Onursal Başkan Haşim Gürdamar, Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ ve Yönetim Kurulu Üyesi Gül Gürdamar’a teşekkür etti.

"Bilişim sektöründe atılım yapmak zorundayız"

İmza töreninde bir konuşma yapan Şenpiliç Kurucusu ve Onursal başkanı Haşim Gürdamar, “Ben hayatımda her zaman eğitimin önemini vurguladım. Eğitim sayesinde hürriyetimize kavuşacağız. Bilişim sektöründe atılım yapmak zorundayız. Bu amaçla yaptıracağımız Bilişim Fakültesi memleketimize hayırlı olsun” dedi
Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ ise imza töreninde yaptığı konuşmada, “Şenpiliç olarak sosyal sorumluluk kapsamında ülkemize ve milletimize başta eğitim alanında olmak üzere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde kurulacak Bilişim Fakültesinin proje çalışmaları Kasım 2013’ün sonunda başlayacak, Aralık 2013 sonunda temel atılacak ve Eylül 2014 de Fakültede eğitim öğretime başlayacak.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]