Şenol Morgül, Basında Çıkan Haberleri Yalanladı

AK Parti İl Başkanı Şenol Morgül Karasu-Kaynarca arasında yapılması planlanan termik  santralle ilgili basında çıkan AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’le ayrı düşüncelere sahip oldukları yönündeki haberleri yalanladı.

Karasu-Kaynarca arasında yapılması planlanan termik santralin çevre duyarlılığı göz önünde bulundurularak kurulabileceğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Şenol Morgül, bu konuda milletvekilleriyle ortak ve doğru düşünceyi paylaştıklarını söyledi.

Morgül “Termik Santral’in kurulması konusunda olumlu bir düşünce oluşmuşsa bu incelenmiş, araştırılmıştır. Bizim milletvekillerimizle her şeyi düşünülmüş bir proje hakkında ayrılığa düşmemiz mümkün değildir. Bu tür projeler en ince detayına kadar hesap edilir sonra uygulanır. Benim demek istediğim ortada bir yanlış varsa iktidar partisi il başkanı olarak ilk tepkiyi benim vereceğimdir. Çevreyi korumayı listenin başında tutan önemli bir  proje için olmaz-olamaz yaygarası koparmak yersizdir. Avrupa’da yüzde 60 oranında termik santral var. Önlemini alırsanız hiçbir yere zarar vermezsiniz.” şeklinde konuştu.

Çevre Katliamı Yapamayız

Konuya açıklık getiren AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise Devlet Planlama Teşkilatı’nın gelişmeye paralel çizdiği 10 yıllık enerji planına erken ihtiyaç duyulduğunu, yaşanan hızlı gelişmenin bu sonucu doğurduğunu ifade etti. Üstün, gerek sanayi ve gerekse diğer alanlarda enerjinin her çeşidine çokça ihtiyaç hissedildiğini vurgulayarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde enerjimizi üretmek gerektiğini dile getirdi.

Her Şeye Hayır Demek Kolay

Ayhan Sefer Üstün  termik santralle ilgili şunları kaydetti: “Santral bölgesi Karasu-Kaynarca arasındaki nüfusun çok az olduğu bir yerde bulunuyor. Bu yatırımların doğru planlanması gerekiyor. Biz santrali kuracak firmaya çevre konusundaki duyarlılığımızı vurguluyoruz. Çıkardığımız çevre kanunuyla da doğamızın güvenliğini kontrol altında tutuyoruz. Çevre katliamı yapacak bir yatırıma asla izin vermeyiz. Artık bu tür yatırımlar son teknolojiyle minimum zararla yapılıyor. Her şeye hayır demek kolay. Biz Sakarya’mız için çevremiz için en uygun yatırımlara kapımızı açıyoruz.”      

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]