Senegalli iş adamları heyeti Sakarya’da

 SAGİAD’ın davetlisi olarak Sakarya’ya gelen 7 kişiden oluşan Senegalli iş adamları heyeti Sakarya’da gerçekleştirdikleri görüşme kapsamında Sakarya Mısır Araştırmaları İstasyonu’nu da ziyaret ettiler.

Sakarya Mısır Araştırmaları İstasyonu Müdürü Yavuz Ağı, bu ziyaret sebebiyle Mansur Cama’ya teşekkürlerini ileterek 1926 yılında kurulan kurumun çalışma konuları ile ilgili bilgiler verdi.
Senegal Ulusal İşverenler Konfederasyonu Başkanı Mansur Cama, Yavuz Ağı’ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederken, Senegal ile Türkiye arasındaki karşılıklı yatırımları geliştirmek için Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile protokol imzaladıklarını anlattı.
Türkiye’deki tarım sektörlerini görmek, ikili ilişkileri geliştirmek için geldiklerini belirten Cama, “Türkiye ile ilişkilerimiz daha fazla olacak ve artarak devam edecek. Tarım sektörümüzden arkadaşlarımız da bizimle buraya geldi, çünkü Senegal’deki tarım sektörünü nasıl geliştirebiliriz? Türkiye tohumculuğundan ne şekilde faydalanabiliriz? Bu konuda neler yapabiliriz? Sorunlarının cevaplarını aramaktadırlar” şeklinde konuştu.

Mansur Cama ülkesinin stratejik bir konumda olduğunu, bölgenin en büyük limanı ve havaalanının Senegal’de bulunduğunu, dolayısıyla Senegal’e yatırım yapmak ve ticari ilişkileri güçlendirmenin Türk firmalarının lehine olacağından bahsederek, “Birçok sektörün yanında özellikle tarım ve tarım makinaları konusunda Türkiye’den işbirliği istiyoruz“ dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]