Sen de Bağımlı Olma! Özgür Ol!

Sakarya Üniversitesi Tütün Kontrolü Koordinasyon Kurulu (SAÜ TKK), Yrd. Doç. Dr. Pınar Pazarlı başkanlığında 5. genel toplantısını gerçekleştirdi.

Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, kurulun 2. projesi olan ve üniversitemiz öğrenci kulüpleri ile işbirliğini öngören 'Bağımlı Olma!-Özgür Ol Projesi' kapsamında tasarlanan aktiviteler için sorumlu komisyonlar oluşturuldu. Bu proje kapsamında; 30 Nisan 2009 tarihinde saat: 10:30'da Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1'de gerçekleştirilecek olan 'Nikotin-El Malumatfuruş-Ödüllü Bilgi Yarışması' için destek planı yapıldı.

Nikotin-El Malumatrufuş Kulüplerarası Ödüllü Bilgi Yarışmasının Soru Jürisi;

- Prof. Dr. Füsun Yıldız
- Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu
- Yard. Doç. Dr. Osman Elbek
- Yrd. Doç. Dr. Pınar Pazarlı

Yarışan Kulüpler;

- İletişim Kulübü
- İnsan Kaynakları ve Kariyer Kulübü
- Sosyal Hizmetler Kulübü
- Toplum Gönüllüleri Kulübü

Üç Ayrı Performans

SAÜ Rock Kulübü'ne ait aktivite kapsamında; Boğaziçi Üniversitesi Korosu, ücretsiz olarak, aynı gün içinde rock-klasik-jazz olmak üzere üç ayrı konser performansı sergileyecek. Konserler sırasında görsel materyallerle (tişört, pankart ve slayt gösterisi) özgürlük teması işlenecek, nikotin bağımlılığı karşıtı mesajlar verilecek.

Eğlenceli ve Sıradışı Sorular

Sağlıklı Yaşam Kulübü'nün düzenleyeceği 'Kulüplerarası Ödüllü Bilgi Yarışması'nın amacı ise, tütün, nikotin maddesi ve nikotin bağımlılığı ile ilgili bilinç ve bilgi düzeyini arttırmak, farkındalık sağlamak.

Yarışma tüm kulüplere duyurulacak, kulüpler adına 2-3'er kişilik gruplar oluşturulacak. Tütün kontrolü ile ilgilenen bilim insanları, araştırmacılar ve öğrenciler tarafından hazırlanacak olan bilgi içeriği yüksek, eğlenceli ve sıradışı sorular yarışmayı keyifli kılacak.

Sigarasız Bir Dünya Kulübü

Toplantı sonunda Kurul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Pazarlı, bu proje kapsamında öğrenci kulüpleri ile işbirliğinin devam edeceğini bildirdi. Pazarlı, yeni kurulan Sigarasız Bir Dünya Kulübü'ne yapacakları tüm aktiviteler için destek sözü verdi.

Pazarlı ayrıca, çıkardıkları 'Sahil Gazetesi'nin 3. sayısında kurulun aktivitelerine yer veren ve kurulu yakından takip eden 'İletişim Kulübü'ne teşekkür etti.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]