Şemsiyeli parka itiraz geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı denetim raporunun okunmasıyla başladı. Denetim raporunun tespit ve tavsiyelerine uyacaklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, denetim raporu için emeği geçenlere teşekkür etti. 

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin çalışmaları hakkında görüşlerini paylaştı. Nazım İmar Planı hakkında da düşüncelerini aktaran Ökden, “Nazım İmar Planı’na yapılan itirazlar incelendiğinde itirazların büyük bir bölümünün yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığı ortaya çıktı. Bunun önüne geçmeliyiz. Planların ayrıntılarını tüm vatandaşlarımız görmelidir. Ayrıca planların korunması ve delinmemesi gereklidir” diye konuştu.
Başkan Zeki Toçoğlu, Meclis Toplantısı’nda gündem dışı bir konuşma yaptı. Başkan Toçoğlu, “Siyasette bizim tarzımız vardır. Biz her zaman hizmet için bu görevlerdeyiz, diyoruz. Keseleri doldurmaya gelmedik, milletimize hayırlı hizmetler sunabilmek için geldik, diyoruz. Biz muhalefetin eleştirilerine de zaman zaman tabiî ki cevap vereceğiz” dedi. Muhalefete alan bırakmadıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun muhalefete alan bırakmıyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ÇED raporu ile ilgili olarak basına açıklama servis edilmesi ne kadar etik? Ben bir telefon kadar yakınım. Santrale olumsuz görüş verdiğimiz yazıyı daha önce göndermişiz. Açıkça cevap vermişiz. Çok daha önce Söğütlü Danışma Meclisi toplantısında olumsuz görüşümüzü de dile getirmiştim. Biz gereği neyse onu yapmışız. Eleştirilere sessiz kalmamız söz konusu değil. Haksızlık yapıldığı zaman cevap veririz” şeklinde konuştu.

Sokak köpekleri ile ilgili gelen sorulara cevap veren Başkan Toçoğlu, “Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli ile ortak bir çalışma yapıyoruz. İlgisiz değiliz. Kısa sürede bu çalışmamızı da hayata geçireceğiz” dedi. Metin Ökden’in imar planlarına yapılan itirazların yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığı açıklaması ile ilgili ise, “Yaşayan bir şehirde plan yapıyoruz. Herkesi memnun etmek tabiî ki söz konusu değil. Plan yapmanın önemini her ortamda dile getirdik. Zaten yapılan itirazların çoğunun yanlış ve abartılı olduğu ortaya çıktı. İlçelerimizi ilgilendiren planlar ilçelerde de askıya çıkacaktır” diye konuştu. MHP İl Başkanı Levent Bülbül’ün Büyükşehir Yasası ile ilgili açıklamalarına da yanıt veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “18’nci madde uygulaması tarım alanlarında yapılmaz. Planlı alanlarda 18’nci madde uygulanır. Tarım alanlarını imara açmıyoruz. Keşke Metin Ökden Bey’e sorsa ve doğru bilgiyi kendisinden alsa” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Meclis Gündemi’ne geçildi. 11 madde ilave edilen ve 57 madde olan Meclis Gündemi’nde ilk 19 madde komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilirken, 3 ve 7’nci maddelere MHP ret oyu verdi. Şemsiyeli Park çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Şemsiyeli Park çalışmasında yıktığımız binalara anıtlar kurulundan itiraz geldi. Bir mahkeme süreci var. Kısa sürede bu çalışmayı hayata geçireceğiz. Şemsiyeli Park çalışmamız kapsamında vatandaşlarımızın piyasa fiyatlarından daha ucuza çay içebilecekleri bir çay evi kuracağız. Oturma grupları ve nostaljik şemsiyeler sert yeşil zeminde yer alacak. Hemşerilerimizin hoş vakit geçirebilecekleri güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz” dedi. 21 madde imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilirken, 1 madde hukuk komisyonuna havale edildi, 2 madde komisyonlardan geldiği şekliyle olmak üzere 14 madde kabul edildi.
Meclis Gündemi’nin 44’ncü maddesine göre, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri arasından ihtisas komisyonlarına açık oylama ile seçim yapıldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Ahmet Çil, Hasan Altıntaş, Mutlu Zurnacı, Ekrem Çiçek, Mecit Kök, Necmi Kardeş ve Metin Ökden; Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Ali Ateş, Emir Uzman, Kazım Gürsoy, Ekrem Çiçek, Fahrettin Örkmez, Yaşariye Döner ve Hıfzı Olgun; Plan ve Bütçe Komisyonuna, Ekrem Bedir, Cevdet Akbaş, Hayati Arıcı, Aydın Sert, Necmi Kardeş, Yaşariye Döner ve Ertuğrul Öztürk; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna, Ali Ateş, Ali Akdeniz, Hüseyin Yaşar Öz, Mutlu Zurnacı, Emir Uzman ve Süleyman Bektaş; Ulaşım Komisyonuna, Ekrem Bedir, Osman Aydın, Mecit Kök, Kazım Gürsoy, Fevzi Kılıç, Aydın Sert ve Adnan Kayabaş; Hukuk Komisyonuna ise, Ahmet Çil, Hüseyin Yaşar Öz, Kerim Yüksel, Cevdet Akbaş, Hayrettin Değirmenci, Ali Akdeniz ve Muhittin Derman seçildi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]