Semazen Kursu Büyük İlgi Görüyor

Akyazı İlçesi Küçücek Beldesi Tasavvuf Musiki Kültürü Derneği bir okul gibi semazen yetiştiriyor. Semazen adayları dernekte iki yıl süren eğitimden sonra usta bir semazen oluyor. Dernek Başkanı Adil Yıldız, şu anda 25 semazen öğrencisi bulunduğunu belirterek, özellikle küçük çocukların semazen olmaya büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

Öğrencileri Semazen kültürüne layık bir şekilde usulüne göre eğittiklerini ifade eden Yıldız, "Çocuklara semazen kursu yanı sıra tasavvuf musikisi  kursu da veriyoruz. Nota çalıştırıyoruz. Öğrencilerin gayreti bizi sevindiriyor. Semazen olmaya her geçen gün talep artıyor. 2 yıl eğitimden sonra sertifikalarını veriyoruz. Bu kurstan mezun olan öğrencilerimiz bir çok yerde gösteriye çıkıyor." dedi.

Semazen eğitimi verdikleri çocukları hem sokağın tehlikelerinden koruduklarını, hem de boş zamanlarını değerlendirme fırsatı verdiklerini belirten Yıldız, aynı zamanda çocuklara vatan sevgisi ile anne ve babaya saygıyı da öğrettiklerini aktardı.

Öğrenciler ise hem okuyup hem de semazen kursu almalarının eğitimlerini aksatmadığını belirterek, "Hafta sonları ve dersler boş olduğunda kursa geliyoruz. Eğitimimiz de aksamıyor. Semazenliği çok seviyoruz. Bu kursa başladığımızdan beri derslerimiz daha iyi." şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]