Selvi: "Tarihten günümüze Ermeni Meselesi tartışılacak"

Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkileri Topluluğu, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu, 20-23 Nisan tarihleri arasında “Türk Dış Politikası’nda Ermeni Meselesi” başlığı altında bir öğrenci kongresi düzenliyor.

Kongre hakkında açıklamalarda bulunan Sakarya Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Selvi, böyle önemli bir kongrenin Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıdığını belirterek, kongrede Türkiye’nin 25 farklı üniversitesinden 30 öğrencinin tarihten günümüze Ermeni Meselesini ele alacaklarını ifade etti. 1915 olayları ile ilgili propagandanın, dünya milletleri üzerinde olduğu kadar, ülkemiz insanları üzerinde de oldukça etkili bir seyir takip ettiğini ifade eden Selvi, bu kongrenin gelecek nesillerin Ermeni Meselesi hakkında doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Ermeni Meselesi hakkında uzman bir kadronun da yetiştirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Uluslararası alanda Ermenileri tarafından asılsız bir takım iddiaların, politik sebeplerden dolayı sanki yaşanmış ve gerçeklermiş gibi Türkiye’nin karşısına getirildiğini belirten Selvi, öğrencilerin yapmış olduğu araştırmalarla da bu iddiaların tarihi delillerden ve isnat noktalarından yoksun olduğunu belirterek her ortamda bu gerçeğin ifade edilmesi gerektiğini söyledi. Tarihi olaylar, arşiv belgeleri ve anıların yaşananların bir soykırım olmadığını açıkça gösterdiğinin altını çizen Selvi, gençliğin ve tüm toplumun bu konuda kendilerine güvenlerinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Türk Dış Politikasında Ermeni Meselesi, Uluslararası Alanda Ermeni Meselesi, Ermeni Terörü Ve Kimlik Yaklaşımı, Türkiye-Azerbaycan İlişkisi Ve Karabağ Sorunu, 1915 Olaylarının Perde Arkası, Psiko-Politik Açıdan Ermeni Meselesi ve Bölge Ülkelerinin Olaylara Bakışı konularının tartışılacağı kongre, 20 Nisan 2015 tarihinde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Prof. Dr. Haluk Selvi’nin açılış konuşmaları ile başlayacak.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]