Selahattin Demirtaş: 'Sakarya'daki miting için...'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamasında Ağrı\'da yaşanan provokasyona ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Ağrı\'da yaşananların AKP hükümetinin seçim provokasyonu olduğunu belirten Demirtaş, "Daha fazla oy için provokasyona ihtiyaçları var. Her gün oy kaybediyorlar. İnsanlar bunlara inanmıyor. Peki ne yapacak. İşte Diyadin\'de yaptığı gibi şeyler yapacak. Oy alabilmek için askerleri, PKK\'lilerin karşısına çıkartacak. Sakarya\'da miting yapıyor. O mitinge malzeme için provokasyon yaptırdılar" ifadelerini kullandı. 

\'Valiliğin açıklaması rezillik!\'

Yaşanan olaya ilişkin Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamayı da "rezillik" olarak tanımlayan Demirtaş, "PKK\'liler dağda ateşkes konumunda. Dağın neresinde olduğunu askerler yıllardır biliyorlar. Ne hikmetse bugün dağın tepesine pusu atıp, \'PKK\'liler HDP\'nin bahar şenliğine HDP\'ye oy verin diye propaganda yapacakmış\' gerekçesiyle operasyon yapıyorlar. Valiliğin açıklamasına göre, PKK\'liler silah zoruyla HDP oy verin diyecekmiş. Böyle rezil bir açıklama" diye konuştu. 

\'Oy almak için operasyonu mitingden canlı yayın yaptı\'

Demirtaş, Diyadin\'den gelen haberlerin vahim olduğunu belirterek, devamında şunları söyledi: "Cezmi Budak arkadaşımız yaşamını yitirdi. Bir arkadaşımız yaralı. Bir gerillanın da yaşamını yitirdiği söyleniyor. Nedir? Beyefendi başkan olacak. Bu vatan evlatlarının canı onun nezdinde bu kadar kıymetli. Miting saatlerinde \'askerlerimiz çatışıyor\' diyor. Operasyonu canlı yayın yapıyor. Neden? Milliyetçiliği kaşıyacak oradan oy alacak. Bu ülkede bu anlayış her türlü çılgınlığı yapabilir." 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]