Selahattin Aydın: "Çok yalnız kaldık"

24 Mayıs tarihinde yapılacak olan Sakaryaspor kongresi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Sakaryaspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydın, sezon boyunca çok yalnız kaldıklarını ve şehirden gerekli desteği göremediklerini söyledi.

2013-2014 sezonunu mahcup olmadan bitirdiklerini belirten Sakaryaspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydın, "Gerçekten 1965 tarihi Sakaryaspor için ne ise ben öyle görüyorum. 2014 yılı da Sakaryaspor için hemen hemen aynı anlamı taşıyor. Ben yeniden ikinci kuruluşu olarak bakıyorum. Bu sezon başlarken sezon içinde yalnız kalışımızı biz de hissettik. 3-5 tane arkadaşın inanmasıyla, gayretiyle bugünlere geldik. Sakaryaspor’dan Sakaryalılar ümidini kesmiş. Çok kötü bir gidiş olduğu nedeniyle amatör olacağına inanılmış. Yalnızlığımızın bundan kaynaklandığını düşünüyorum, yanılıyor da olabilirim. İnşallah bu basın toplantısında yapacağımız çağrıya cevap gelirse deriz ki, \'evet bu iş hakikaten öyleymiş.\' Cevap gelmezse de, \'zaten gözden çıkarılmış kulüpmüş, biz boşuna uğraşmışız\' diyeceğiz. Emeklerimize yanarız" dedi.

"Yardım ve destek görmedik"

Şehrin seçilmiş ve atanmışlarından kongre tarihine kadar haber beklediklerine değinen Aydın, "Hakikaten Sakaryaspor’un dip yaptığı bir dönemde, herkesin ümidini kestiği bir dönemde Allah yardım etti ve ligde kaldık. Biz baştan da şunu söylemiştik; \'bu sene en zor dönemimiz olacak. Sakaryaspor bu ligde kalırsa önü açık. Dibe vuruş ve yükselme dönemi başlayacaktır.\' Şimdi bu şehir böyle seyretmeye devam ederse, kimse kulübe sahip çıktığını söyleyemez. Bir kaç kişi olabilir belki ama onun haricinde ciddi bir yardım ve destek görmedik" ifadelerini kullandı.

"Sakaryaspor bu şehir için hiç bir şey değilmiş"

Aydın, sezon başında futbolculara yaptıkları konuşmalarda kendilerine güvendiklerini ve mağdur etmeyeceklerini söylediklerini belirterek, "Ama daha sonra sözümüzü yerine getiremeyecek noktaya geldik. O noktada bırakmayı düşündük. Bugüne kadar ses çıkmadıysa veya dediğimiz tarihe kadar da ses çıkmayacaksa bunu yapmaktan başka hiçbir şey kalmıyor. Demek ki Sakaryaspor bu şehir için hiçbir şey değilmiş. Son maçta taraftar açısından ciddi bir destek gördük. Tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama yanımızda esas görmek istediklerimizi göremedik, yeterli kadar göremedik" diye konuştu.

"Çok yalnız kaldık"

Sezon boyunca çok yalnız kaldıklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi:
"Sabrettik. Kendi aramızda ne yapılabilir diye defalarca görüştük. Şimdi liste hazırlığında olan arkadaşlar var. O arkadaşlara, kulübün bu dönemki borçlarını nakit ödeyecek bir arkadaş varsa o arkadaşlara bu takımı devretmeyi tavsiye ederim. Gerçekçi bütçesi olacak arkadaşlar çıkarsa bu dediğimi yapmayacağım zaten. Ama öbür türlü maalesef bu şehir bunu hak ediyor, bunu yapmak zorunda kalacağım. Çünkü bu futbolcu arkadaşlara \'size söz veriyorum, ligde kalırsanız sizinle helalleşmeden asla bırakıp gitmeyi düşünmüyorum\' dedim."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]