Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova\'daki ticaret ve sanayi odalarının katılımıyla düzenlenecek organizasyonun tanıtım toplantısı, SATSO\'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
- SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:.
- "Organizasyonumuzla firmalarımızın kendilerini bulundukları sektörlerle kıyaslayabilmelerini sağlamayı, sektörlerde avantaj sağlayan ya da iyileştirme yapmaları gereken konuları tespit ederek rekabet güçlerini arttırmayı hedefliyoruz"

Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu\'nun tanıtım toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SATSO\'da düzenlenen toplantıya Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova\'daki ticaret ve sanayi odaları ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) temsilcileri katıldı. 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, organizasyonun katılımcılar dışında Marmara Bölgesi\'ne de hitap edeceğini söyledi. 

Yatırımcıların en çok tercih ettikleri Marmara\'nın ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Kösemusul, rekabet ve iş birliği ortamıyla başarıya kavuşan projeler sayesinde bölge ve Türkiye\'nin hızla büyüdüğünü anlattı.

Kösemusul, Türkiye\'nin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda sanayi kuruluşlarıyla yürüdüklerine işaret ederek, "Organizasyonumuzla firmalarımızın kendilerini bulundukları sektörlerle kucaklayabilmelerini sağlamayı, sektörlerde avantaj sağlayan ya da iyileştirme yapmaları gereken konuları tespit ederek, rekabet güçlerini arttırmayı hedefliyoruz. Firmalarımız büyürse, ekonomimiz büyür, şehirlerimiz daha da gelişir, kalkınmamız yükselir ve hedeflerimize daha çabuk ulaşırız" diye konuştu.

Organizasyona büyük işletme ve KOBİ\'lerin başvurabileceğini kaydeden Kösemusul, firmaların verimlilik, yenilikçilik ve markalaşma, finansal sonuçlar, dış ticaret, topluma katkı, istihdam ve çalışanların geliştirilmesiyle bilinçlendirmesi konularında değerlendirmeye alınacağını anlattı.

Kösemusul, değerlendirmeler sonucunda bu kriterleri başarıyla yerine getirecek kuruluşların ödüllendirileceğine işaret ederek, bu yıl 7\'ncisi düzenlenen organizasyona son başvurunun 28 Kasım\'da sona ereceği bilgisini verdi.

- "Yarışmaya ortalama 100 şirketin katılmasını bekliyoruz"

Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da MARKA vasıtasıyla odalar arasındaki iş birliğini arttırdıklarını söyledi.

"Bu toplantıda bir araya gelmemiz çok önemli" diyen Zeytinoğlu, "Amacımız, kendilerini sektöründe önde gören firmaların bu yarışmaya katılması. Yarışmaya katılmanın birçok avantajı içinde bizce en değerli ve önemli katkısı, firmalar 7 dalda rakamlarını, verilerini ölçecek. Firma kaybetse dahi firmaya geri dönüş yapılacak. Biz yarışmaya ortalama 100 şirketin katılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut da Doğu Marmara\'nın Türkiye\'nin ihracatının yüzde 15\'ini karşıladığını ve vergi gelirlerinin yüzde 12\'sini ürettiğini vurguladı.   

"Doğu Marmara, Türkiye\'nin öncü sektörel kümelenmelerin olduğu bölgedir" ifadesini kullanan Akbulut, "Özellikle otomobil yan sanayisinde, makine imalat ve kimya sektöründe, metal ve metal dışı madenler alanında, metal ana sanayisinde ve kanatlı sektöründe özellikle bölgemizde lojistik alanda kümelenme var. Bu sektörlerin her birinde firmalarımızın tam olarak nerede olduklarını, ne kadar etkin, verimli, duyarlı ve sosyal sorumluluk üstlendiklerini görmek üzere çeşitli başlıklar altında sektörel performans değerlendirmesi yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyona MARKA\'nın yanı sıra PWC Türkiye, Doğu Marmara ABİGEM ve CNN Türk destek veriyor.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]