Şeker Fabrikası'na 34 Milyon 500 Bin Dolar

Şeker Fabrikası arsalarının satış ihalesi gerçekleştirildi. Muhammen bedeli 28 milyon 500 bin dolar olarak belirlenen 200 dönüm arazinin satış ihalesine Boğaziçi İnşaat Akaryakıt şirketi girdi. Firma, 34 milyon 500 bin dolar teklif etti.

Mülkiyeti Bank Asya'nın olan Borç Tasfiye ve Vefa Sözleşmesi ile satış hakkı Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.'ye devredilen 200 bin metrekare sanayi imarlı arsanın satış ihalesi yapıldı. Üzerinde hizmet binaları, lojman, lokanta ve çeşitli tesislerin bulunduğu arsaya, Boğaziçi İnşaat Akaryakıt Yatırımları Ltd. Şti. teklif veren tek firma oldu. Firmanın yeterliliğini basına kapalı olarak görüşen ihale komisyonu firma yeterliliğinin geçerli olduğunu tespit ettikten sonra teklif zarfını basının önünde açtı. Firmanın teklifinin 34 milyon 500 bin Amerikan doları olduğunu kaydeden İhale Komisyonu Başkanı Nafiz Demir, "Teklifi Yönetim Kurulumuz değerlendirmeye alacaktır. Pazarlık şartının da açık olduğu bu değerlendirmeden sonra yönetim kurulumuz kararı açıklayacaktır" şeklinde konuştu. Teklifin Pazartesi günü değerlendirmeye alınacağını kaydeden İhale Komisyonu Başkanı Nafiz Demir, birkaç gün içinde değerlendirmenin sonuçlanarak kararın açıklanacağını kaydetti.

Öte yandan teklifi veren Boğaziçi İnşaat Akaryakıt Ltd. Şti. firma yetkilisi Nejat Aytekin, arazinin alınması halinde ne tür bir yatırım yapacaklarını açıklamazken 'hayırlı olması temennisinde' bulunmakla yetindi.

Ayrıca ihale öncesinde güvenlik güçlerinin de Şeker Fabrikası'nda geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti.
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]