Şeker Fabrikası, Çiftçiye 4600 Ton Gübre Dağıtacak

Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, 2009 yılı pancar ekimi için kullanılacak olan gübrelerin bölgelere sevkiyatının başladığını söyledi.

Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, gübre sevkiyatıyla ilgili açıklamada bulundu. Aya, açıklamasında, "Bu dönem çiftçimize kullandıracağımız gübrelerin sevkiyatı, cuma günü itibariyle başladı. Bu yıl, Adapazarı Şeker Fabrikası'na bağlı bölgelerimize tevzi edeceğimiz gübre miktarı 3800 ton kompoze, 800 tonda amonyum nitrat gübredir. Kompoze gübrenin bölgelere sevkiyatı başladı. Bölgelerimizden de çiftçilerimize seri bir şekilde intikal ettiriyoruz. Bu sabah itibariyle 1000 ton gübre gelmiştir. Şu an sevkiyat büyük bir hızla devam ediyor" dedi.

Aya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yağışların bu kadar fazla olmasından dolayı 2009 yılı pancar ekimi Nisan ayına sarkacağı gözüküyor. Tabi bu çok önemli bir gecikme değil. Toprakta yeterli rutubet olduğu için ve havalar da istenilen sıcaklığa ulaşacağından, ekimden sonra bir hafta on gün içinde tohumdan verim almak mümkün. Şu an itibariyle ekim şartları açısından herhangi bir problem gözükmüyor. İnşallah bu yıl da çiftçimiz için verimli geçecek."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]