Şehrin önemli caddelerinde kışa hazırlık

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, kışlık çiçek dikimi çalışmalarına başladı.

İlk etapta ana arterlerde yürütülen peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, “Şehrimizin dört mevsim daha da güzelleştirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, başta şehrimizin önemli caddeleri olmak üzere, tüm yeşil alanlarda çalışma yaparak; çuha, hercai menekşe ve lale dikimleri gerçekleştireceğiz. İlk etapta 140 bin çuha çiçeği, 182 bin hercai menekşe çiçeği dikilecek. Bu çalışmalarımızı tamamlandıktan sonra, 275 bin adet lale soğanı dikeceğiz. Çalışmalarımızın tamamlanması ile ana arterlerimiz başta olmak üzere, 600 bine yakın çiçek dikimi yapılmış olacak” şeklinde konuştu.

Kış çiçeklerinin dikileceği güzergâhlar hakkında açıklamalar yapan Çiğdem, “Dikim çalışmalarının ilk etabı, şehrin ana arterleri olan; Gar Meydanı, Atatürk Bulvarı, Orhan Cami Meydanı ve Milli Egemenlik Caddesi’nde başladı. Program çerçevesinde diğer refüj ve park alanlarında da çalışmalarımız devam edecek. Dikim işlemlerini, aralık ayının sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]