Şehrin doğusuna birinci sınıf su

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından, şehrin doğusunun içmesuyu geleceğini garanti altına almak için hayata geçirilen Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi devreye alınıyor.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yeşilyurt İsale Hattında, 43 kilometrelik hat döşeme işlemi tamamlandı. Arıtma Tesisimizde de deneme çalışmaları başladı. Denemelerin ardından yeni tesisimizden su vermeye başlayacağız” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehir genelinde yatırımların devam ettiğini belirten Rüstem Keleş, “Su, gelecek nesillere bırakılacak en değerli mirastır. Şehrimizin suyunu korumak ve vatandaşlarımıza daha da sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arıtma tesislerinden isale hatlarına, enerji yatırımlarından alternatif kaynaklara kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Kısa bir süre içerisinde devreye alınacak Yeşilyurt İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisimiz ile bitirmiş olduğumuz projelerimize bir yenisini daha eklemiş olacağız” şeklinde konuştu.

Devreye alınacak yatırımlar hakkında bilgiler de veren Rüstem Keleş, “7,5 Milyon TL’lik yatırımla Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattı Projesi kapsamında, toplam 43 kilometrelik isale hattı döşedik. Ayrıca, su deposuyla birlikte İçmesuyu Arıtma Tesisi inşa ettik. Tam otomasyonlu sistemle çalışacak arıtma tesisimiz, ileri düzeyde arıtma gerçekleştirecek. 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi sayesinde bölgedeki köylerde oturan vatandaşlar bol ve sağlıklı içmesuyuna kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]