Şehrin altyapısına 480 milyonluk bütçe

SASKİ Olağan Genel Kurulu’nun ikinci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

SASKİ Olağan Genel Kurulu’nun ikinci birleşiminde 2016 yılı bütçesi belirlendi. Başkan Toçoğlu, “Su ve Kanalizasyon İdaremiz gelecek yıl şehrimize 480 milyonluk bütçeyle hizmet verecek. Rabbim bu bütçeyi hayırlı hizmetlerde kullanmayı nasip etsin” dedi. Toplantının devamında 2016 yılı su tarifeleri de belirlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplanan genel kurulda 4 gündem maddesi görüşüldü. SASKİ’nin 2016 yılı bütçesinin de belirlendiği toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Su ve Kanalizasyon İdaremiz gelecek yıl şehrimize 480 milyonluk bütçeyle hizmet verecek. Rabbim bu bütçeyi hayırlı hizmetlerde kullanmayı nasip etsin. Önümüzde şehrimizin geleceği adına önemli projeler var. Akçay Barajı’nın yapımı sürüyor. Şehrimizin kuzeyinde de Çamdağı Barajı’nın yapımına başlıyoruz. Yeni arıtma tesislerimiz yükseliyor. Altyapıda sorunsuz bir şehir hedefiyle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

"Su Tarifeleri Düzenlendi"

Genel kurulun devamında 2016 Yılı Su Tarifeleri ve Uygulama Esasları da görüşüldü. Melis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği gündemin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Su fiyatında TEFE – TÜFE oranında bir düzenleme yapılacak. Yeni düzenleme 2016 yılı Ocak ayından itibaren uygulanacak. Yeni Yasa ile köyden mahalleye dönüşen yerleşimler bu düzenlemeden etkilenmeyecek, eski tarifelerimiz geçerli olacak” ifadelerini kullandı. Toplantının devamında ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2016 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, 2017 ile 2018 Yıllarına Ait Tahmini Bütçeler ve 2016 Yılı Performans Programı oy birliğiyle kabul edildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]