Şehrimizde Kızılay Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Kızılay Haftası, Taraklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yapılan etkinliklerle kutlandı.

Okulda gerçekleştirilen etkinliğe Kızılay Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz başta olmak üzere, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Açıkyörük, İlköğretim Okulu Müdürü Ayşe Açıkyörük öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Kızılay Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz, Türk Kızılay'ının 141 yıllık tarihinde, ülkemiz ve dünya tarihinin şekillenmesini sağlayan pek çok önemli gelişmeye şahitlik yaptığını belirterek, “Türk Kızılay'ı yaralı ve hasta Mehmetçiğe yardım etmek amacıyla 1868 yılında kurulmuştur. Ülkemizin yaşadığı her afette 'Kara Gün Dostu' Türk Kızılay' ı halkımızın yanında. Çadırıyla, battaniyesiyle, aş ocaklarıyla, sağlık ekipleriyle ve en önemlisi sıcacık bir dost eliyle muhtacın yanında olmuştur. Erzincan, Lice, Varto, Marmara, Düzce depremleri ve en son yaşadığımız Marmara Seli gibi birçok afette yardım elini uzatıp mağdur olan halkımıza destek olmuştur. Özerk organizasyon yapısına sahip olan, devletten hiçbir ad altında maddi destek almayan Türk Kızılay'ı tüm bu çalışmaları Türk halkının gönüllü katkıları ile gerçekleştiriyor. Türk Kızılay'ı 1868'den bugüne olduğu gibi bundan sonrada ülkemizde ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaktır" dedi.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundular. Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]