Şehre Tüp Bebek Merkezi geliyor

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Tüp Bebek ve Kısırlık Tedavi Merkezi kurulacak. Uzman hekim kadrosunun hazır olduğu merkez için ihale aşaması bitmek üzere.

Sakarya'da ihtiyaç olarak daha önce gündeme gelen ve hastaların il dışına giderek binlerce rira para harcadığı Tüp Bebek ve Kısırlık Tedavi Merkezi nihayet kuruluyor. Ciddi çalışmaların olduğu merkez için uzman kadrosu hazırlandı. İhale aşaması başladı.

4 doğum uzmanı

Bu yılki hedeflerinin Sakarya'ya bu merkezi kazandırmak olduğunu açıklayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramzan Akdemir; " Bu yıl içindeki en büyük beklentilerimizden bir tanesi ilimizde bir tüp bebek yani kısırlık tedavi merkezinin açılması olacak. Kadromuz hazır. Haziranda hizmete girmesini bekliyoruz. Öncelikle 4 tane kadın doğum uzmanı hocamız bu konuda sertifikasyon eğitimlerini tamamladı" dedi.

Korucuk'ta kurulacak

Korucuk'taki Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde kurulacak olan merkezin Hazıran ayında hizmete girmesi bekleniyor. Merkezin açılmasıyla il dışına giden hastalardan çok bölgenin en donanımlı hastanesi konumuna geleceğiz.

Organ nakli de başlıyor


Hedef büyülten Tıp Fakültesi'nde ayrıca Genel Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde kurulan organ nakil biriminin hizmete girmesi olacak. Karaciğer nakillerinin yapılacağı birimde yan dallar kuruldu ve yeni hocalar geliyor. Dekan Akdemir, ses getirecek organ nakillerinin bu yıl başlayacağını belirtti.

Kaynak: Yenigün Gazetesi
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]