Şehre 3 yeni HES kurulacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Türkiye'de hidroelektrik santral yapan ilk yerel yönetim olduklarını, Adasu HES'in ardından 3 hidroelektrik santrali daha kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Rüstem Keleş, yapım çalışmaları devam eden Akçay Barajı'nın isale hatları üzerine kuracakları 3 yeni HES ile yıllık 40 milyon kilovat saat olan enerji üretimlerini iki katına çıkaracaklarını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi 3 yeni HES projesini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sakarya Nehri'nin üzerinde belediyenin kurduğu Adasu HES 2 yıl önce faaliyete geçerken, yılda 40 milyon kilovat saat enerji üreten santralden 11 milyon lira gelir sağlandı. Belediye elektrik üreterek elde ettiği geliri yeni projelerinin hayata geçmesinde kullanıyor. Belediyenin şimdiki hedefinde ise, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan yapımı devam eden Akçay Barajı'nın isale hatları üzerine 3 yeni HES daha yapmak.

Enerji üretimi iki katına çıkacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş alternatif elektrik kaynakları üzerinde de çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk hidroelektrik santral yapan yerel yönetimiz. Yapım çalışmalarının sürdüğü Akçay Barajı'nın isale hatları üzerine 3 hidroelektrik santrali daha kurmayı planlıyoruz. Bu çalışma da Türkiye'de ilk olacak. Türkiye'de ilk kez isale hatları üzerine HES kurulacak. Projenin tamamlanmasıyla belediyemizin 40 milyon kilovat saate kadar olan enerji üretim kapasitesini iki katına çıkaracağız."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]