Şehitliğin kapısına kilit vuruldu

Sakarya Serdivan Kampüs yolu üzerindeki şehitlik asker yetersizliğinden dolayı kapalı tutuluyor.

www.sakaryasehitvegazileri.com sitesinden şu açıklama yapıldı:

"Eylül ayında Serdivan Kampüs şehitliğinde Türk Bayrağı olmamasını bazı Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin isteği üzerine gündeme getirmiştik. 
Şehitlikteki bayrağın iki ay sonra 31 Ekim 2013 günü yerine takıldığını öğrenince daha önce birçok defa ziyaret ettiğimiz, şehitliğimizi tekrar ziyaret etmek ve bayrağımızı yerinde görmek için  01 Kasım 2013 Cuma günü öğleden sonra site üyeleriyle birlikte şehitliğe gittik. Ancak şehitlikten içeriye giremedik. Çünkü şehitliğin kapısı kapalıydı ve hiçbir görevli yoktu. Ziyaretimizi gerçekleştiremedik. Daha sonra niye kapalı olduğunu öğrenmek için şehitlikten sorumlu garnizon komutanlığını aradık. Garnizon komutanlığından, şehitliğin iki aydan beri asker yetersizliğinden dolayı kapalı olduğu sadece Cuma sabahları temizlik için açıldığı bilgisini edindik. Aldığımız cevap karşısında adeta şaşkınlık geçirdik. Bir şehitlik nasıl kapalı olurdu? Şehitliğimiz temsili bir şehitlik olsa da orada asıl mezarı olan Kıbrıs şehidi Şehit Dnz. Ast. Çvş. Cemil Akın, terör şehidimiz mezarı ve 1942 yılından beri şehit olan 140 Sakaryalı şehidimizin temsili şehit mezarı var.

 

2005 yılından günümüze kadar şehit olan  15 şehidimizin temsili mezarı şu an hala yapılmamıştır. Şehitlik nasıl kapalı kalır hala anlamış değiliz. Valilikte Şube Müdürü, Garnizon Komutanlığında Şehit Gazi İşlerden Sorumlu Subay, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, İl Müdürlüğündeki temsilci ve ilimizdeki derneğin bu sorunların çözümünde daha duyarlı olmaları en büyük temennimizdir. Şehitlikteki mezarların yazıları da siliniktir. Bu şehitlerimiz bir hiç uğruna mı şehit oldu? Önceki senelerdeki bu konularla ilgili yaşanan sıkıntıları biliyoruz. O zamanda aynı bu kişiler görevdeydi. Bu konuda sorumlu herkesi göreve davet ediyoruz.

Artık bu yapılanları bu aksilikleri kabul etmiyoruz, sorumluluk sahibi kişiler yetkilerini kullanarak şehitlerimizin, gazilerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıksın. Şehitliğin kapalı olması kabul edilir bir durum değildir, yeterince asker yoksa özel güvenlik görevlisi görevlendirilebilir. Devletimiz bu kadar aciz değildir. Bu vatanı vatan yapan şanlı bayrağımıza kanlarını veren şehitlerimiz ve gazilerimiz için ödenecek paranın hesabı yapılamaz gerekirse özel güvenliğin parasını bizler vermeye hazırız. Yeter ki şehitliğimiz kapalı kalmasın. Şehitliği ziyaret etmek isteyenler, şehitlerimize bir fatiha okumak isteyenler kapıdan dönmesin. Biz inanıyoruz ki  sayın valimizin bu durumdan haberi yoktur. Buradan sayın valimize ve ilimizdeki üst düzey devlet büyüklerimize sesleniyorum; "Lütfen bu konuya çözüm bulun. Şehitliğimiz kapalı kalmasın. Son olarak bizler sorumlu bir anlayışla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu vatan için, bayrak için, Kur-an için korkusuzca mücadele ederek, şehit ve gazi olan vatan evlatlarımız ve aileleri için ne yapılsa azdır düşüncesi ile onların milli ve manevi değerlerini yaşatacak faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]