Şehit Polis Memleketi Mersin'de Toprağa Verildi

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde asker eğlencesine müdahale ederken, arkadaşının kaza kurşunu ile şehit düşen polis memuru Ahmet Sargın(41), memleketi Mersin'de, yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polis memuru için bugün Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene şehit polisin yakınlarının yanı sıra MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ve çok sayıda emniyet personeli katıldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki törende şehit polis memurunun babası Yusuf Sargın, annesi Fatma Sargın ve eşi Ayşe Sargın ile çocukları Burak, Celal ve Yusuf Sargın'ın yanına gelen MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, şehidin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehitpolisin çocuklarının başını okşayan Şandır, "Acınızı paylaşıyoruz. Dik durun, babanız şehit oldu. Bundan sonra bizler varız, hepimiz varız" dedi.

Ardından şehit polis memuru Ahmet Sargın'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, meslektaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğulurken, önce kız kardeşi Zeynep Başpınar ardından anne ve babası ile eşi Ayşe Sargın tabuta sarılarak ağladı. Oğlunun fotoğrafını defalarca öpüp koklayan anne Fatma Sargın'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.  

Sargın'ın özgeçmişi okundu. Tören Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy'un yaptığı duanın ardından sona ererken, şehidin cenazesi bir süre meslektaşlarının omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Cenazenin taşınması sırasında şehit polisin büyük oğlu Burak, babasının fotoğrafı ile ön safta yer aldı. Şehidin cenazesi daha sonra doğum yeri olan Kocavilayet Köy Mezarlığı'na defnedildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]