Şehit olan eşinin özlemini çocuklarıyla gideriyor

Siirt\'te nöbet tuttuğu kuleden düşerek şehit olan polis memurunun eşi, olaydan 8 ay sonra dünyaya gelen bebeğine kocasının vasiyeti üzerine "ayın göl yüzeyine yansıması" anlamına gelen "Belinay" adını verdi.

Geçen yıl aralık ayında görev yaptığı karakolda nöbet tuttuğu sırada gözetleme kulesinden düşerek şehit olan polis memuru Ömer Yazıcı\'nın kız bebek hayali, şehadetinden 8 ay sonra gerçek oldu.

Eşi 1,5 aylık hamileyken şehit olan Yazıcı\'nın kız bebeği dünyaya geldi. Anne karnında yetim kalan, babasının vasiyeti üzerine Belinay adı verilen bebeğin en büyük sevgi kaynağı ise 2 yaşındaki ağabeyi Eymen Efe. Kız kardeşini bir an olsun yalnız bırakmayan Eymen Efe, ağladığı sırada kardeşini öpüp kokluyor.

"Hamile olduğumu öğrenince çok sevinmiştik"


Bebeğini yalnız büyütecek olan anne Gülşah Yazıcı, eşinin şehit olmasıyla zor günler yaşadığını ancak karnındaki bebeğinin kendisine güç verdiğini söyledi.

Hamile olduğunu öğrendikten sonra şehit eşinin büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Yazıcı, "Çok buruk bir duygu yaşıyorum. Allah kimseye yaşatmasın, çocuğunun dünyaya gelmesini eşiyle kutlamak ister herkes. Ne söyleyebilirim ki?" dedi.

İkinci çocuklarının kız olmasını istediklerini vurgulayan Yazıcı, "Hamile olduğumu öğrenince çok sevinmiştik. Çocuğun ismini de hep Belinay olsun isterdi rahmetli eşim. Kız çocuğu olursa Belinay koymaya karar verdik ismini. Ben de onun isteği üzerine doğar doğmaz Belinay ismini verdim" diye konuştu.

Çocuklarını en iyi şekilde büyütmek istediğini kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:


"İlk çocuğumuz erkek olunca, ikincisi de kız olsun diye istiyorduk. Eşim zaten en baştan beri kız olacağını tahmin etmişti. Hamileyken eşim şehit oldu. Çok zor bir durumdu. O günleri bebeğimin sayesinde atlattım. Bana gerçekten büyük güç verdi. Oğlum da hep yanımdaydı zaten. İkisiyle yaşama tutundum. Oğlum, büyüdüğünde babası gibi polis olmasını çok isterim. Neden istemeyeyim ki? Hayırlısıyla olur inşallah."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]