Şehit Emniyet Müdürü Okkan, mezarı başında anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 13. yıl dönümünde Sakarya\'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı. Programa Hendek Belediyesi tarafından ‘Bir Kardeşlik Hikayesi Ali Gaffar Okkan’ projesi çerçevesinde Diyarbakır’dan getirilen ve şehit emniyet müdürünün ismini taşıyan 102 çocuk da katıldı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Hendek ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törende, şehit emniyet müdürünün eşi Zerrin Okkan, kızı, ablası ile Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağ, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Diyarbakır\'dan bazı protokol üyeleri, emekli eski emniyet müdürleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. 

Tören öncesinde Okkan\'ın eşi, kızı ve ablası mezara karanfil bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı\'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, güzel ve hayırlı işler yapanların arkadan hayırla yad edileceğini söyledi. Bunun en güzel timsalinin görüldüğü gibi Ali Gaffar Okkan olduğunu ifade eden İnci, “Diyarbakır’dan buraya gelerek büyük bir sevgiyle Ali Gaffar ismini büyük bir gururla, büyük bir onurla taşıyan bu gençlerimizi tebrik ediyorum.” dedi. 

Konuşmalardan sonra Okkan için dua edildi. Eşi, kızı ve Diyarbakır’dan gelen ve isimleri Ali Gaffar olan 102 çocuk da Okkan’ın mezarına karanfil bıraktı. Bazı çocukların Okkan’ın mezar taşını öptüğü görüldü. Bir çocuk da “Ali Gaffar Okkan’ı anmak için buraya geldik. Kim Ali Gaffar Okkan’ı öldürdüyse, tuzak kurduysa Allah belasını versin.” diye konuştu. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]