Şehit edilen Türkmenler için gıyabi cenaze namazı

Sakarya Ülkü Ocakları tarafından Kuzey Irak’ta ve Doğu Türkistan’da şehit edilen soydaşlarımız için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Orhan Camii\'nde Cuma Namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına Ülkü Ocakları ve MHP’den yoğun katılım olurken, namaza vatandaşlar da iştirak etti.

Sakarya Ülkü Ocakları tarafından Orhan Camii\'nde Cuma Namazı sonrası Kuzey Irak’ta ve Doğu Türkistan’da şehit edilen soydaşlarımız için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazına MHP İl Başkanı Levent Bülbül, Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Samet Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ülkü Ocakları mensupları Orhan Camii imamının gıyabi cenaze namazı duyurusunu vaaz öncesi yerine namaz bittikten sonrası yapmasına tepki gösterdi.

MHP İl Başkanı Levent Bülbül, “Irak’ta şehit edilen Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kıldık. Ülkü Ocaklarımıza teşekkür ediyoruz. Orada suikastlerle şehit edilen Türkmen kardeşlerimizin en az Suriye’de hayatını kaybedenler kadar değerli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bunları gözden kaçıranlar bir gün kendi vicdanları ile dahi hesaplaşamayacaklar” dedi.

Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Samet Şahin ise, "Kuzey Irak’ta ve Doğu Türkistan’da çeşitli katliamlarla şehit edilen soydaşlarımızın acısını yaşıyoruz. ABD ve Avrupalıların bölgeye sözde bahşettikleri özgürlüğün barışın ve adaletin bugün nasıl tecelli ettiğini hepimiz görüyoruz. Her gün soydaşlarımız orada katlediliyor. Hükümet Araplara verdiği değer ve önemi soydaşlarımıza vermiyor ve olup bitene sessiz kalıyor. Irak ve Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın acısını gönülden paylaşıyor ve tüm Türk ulusuna başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]