Şehirde Yılbaşı hareketliliği

Yılbaşının gelmesiyle birlikte Sakaryalı esnaf ve satıcılar günü değerlendirmek için çalışıyorlar. Kasap ve tavuk satıcılarının tezgahlarını hindiler süslerken, sokakta yılbaşı şapkası ve süsleri satan seyyarlar da büyük ilgi görüyor.

Özellikle yılbaşının vazgeçilmezi olan hindi satışlarındaki artış hakkında konuşan Adapazarı Katlı Pazarı tavukçu esnaflarından Kenan Korkmaz, “Sakarya bölgesinde iki türlü hindi bulunmaktadır. Birisi bölgemizde en çok bilinen ve tanınan Kandıra köy hindisidir. Diğeri ise kümes hindisi, doğduğundan beri kümeste yaşayan yani hiç evlenmemiş bir hayvandır. Kümes hindisi 15 TL iken doğal kandıra hindinin fiyatı ise 23 TL’dir. Kümes hindisinden günde 3 adet satıyorsak kandıra hindisinden 38 adet satıyoruz” dedi.

Yılbaşı heyecanı sadece hindi satışlarında değil aynı zamanda yılbaşı biletlerinde ve aksesuar satışlarında da devam ediyor. Bununla beraber Milli Piyango bileti satıcıları ise “Satışlarımız oldukça iyi gidiyor. Kısa yoldan zengin olmak isteyen, umutları olan bir çok insan bizden umut satın alıyorlar” dedi.

Seyyar olarak yılbaşı şapkası ve süsleri satanlar da satışlardan gayet memnun olduklarını belirttiler.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]