Şehir Beyazın Esaretinde

Aniden bastıran kar yağışı nedeniyle Sakarya-Düzce arasında ulaşımda aksamalar meydana gelirken, çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. 

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı Sakarya-Düzce arasında ulaşımda aksamalara neden oldu. Bölgede 20 santimetreyi bulan kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, yollarda araçlarının içinde mahsur kaldı. Aralarında yolcu otobüsleri ve tırların yer aldığı araç kuyrukları sürücüleri canından bezdirdi. Uzunluğu 15 kilometreyi bulan araç kuyrukları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Yola çıkan araçların bazıları kara saplanırken, bazı araçlar arızalandı, bazıları ise yoldan çıkarak kaza yaptı.



Araçlar Otoyola Yönlendiriliyor

Gün boyu çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı kazanın meydana geldiği bölgede, ulaşım güçlükle sağlanırken, D-100 karayolunun kapanması nedeniyle trafik ekipleri araçları otoyola yönlendiriyor. Karayolları ekipleri bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri ise yollarda önlemlerini arttırdı.



Sürücüler Tepkili

Sürücüler araçlarını durdurup zincir takarken, yaşadıkları duruma büyük tepki gösterdi. Sürücüler meteorolojinin günler önce uyarmasına rağmen yetkililerin bir önlem almadığını, saatlerce yollarda mahsur kaldıklarını söyledi. Yolcu otobüsü içinde 2,5 saattir mahsur kalarak yolun açılmasına bekleyen yolcular de yetkililere tepki gösterdi.

Köy Yolları Kapandı

Yolcular yetkilileri uyarırken, "Biz saatlerdir buradayız. Karnımız acıktı. Açız, açız" diyerek tepkilerini gösterdi. Öte yandan, Sakarya Bölge Trafik Müdürü Mustafa Ayrancı, bölgede seyreden sürücüleri mecbur olmadıkları takdirde yola çıkmamalarını, çıkmak zorunda olanların ise zincirsiz ve çekme halatı olmadan yola çıkmamalarını istedi. Sakarya genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Hendek, Kocaaali, Akyazı, Taraklı ve Geyve ilçelerinin yüksek kesimlerinde ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]