Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün mevkiinde mayının patlamasıyla şehit düşen Komando Çavuş Tuncay Özdemir, memleketi Sakarya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şemdinli'de mayın patlamasıyla şehit olan Tuncay Özdemir için Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde askeri bir tören düzenlendi. Cenaze törenine binlerce vatandaş ile Sakarya Valisi Hüseyin Atak, 1. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Seyhan Ceyhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, Emekli Orgeneral Engin Hoş ile il protokolü katıldı.

Cenazeye şehit askerin üniversitedeki arkadaşlarının yanı sıra Hakkari'deki birliğinden de bazı silah arkadaşları katılarak acılı anne Firdevs Özdemir'i teselli etmeye çalıştılar.

Cenazede, şehit asker Tuncay Özdemir'in annesi Firdevs hanım, babası Mehmet Özdemir, kız kardeşi Mücella ile ağabeyi Alaattin Özdemir de gözyaşlarına hakim olamadı. Annesi ile kız kardeşi sinir krizleri geçirdi. Bir bayan subay acılı anneye sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi evinden Karapürçek Merkez Camii'ne kadar kalabalık bir kortej eşliğinde getirildi. Cenazede vatandaşlar PKK aleyhine sloganlar attı. Bölgede oturan Güneydoğu kökenli vatandaşlar da ön saflarda yer alarak, "Uşak gör, bir ölürüz, bin oluruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Şehidin ağabeyi Alaattin Özdemir de, "Kardeşimin şehit olduğuna üzülmüyorum. 10 aydır kendisini göremediğim için üzgünüm" diye ağladı.

Şehit asker Tuncay Özdemir, askeri törenin ardından öğle namazını müteakiben Karapürçek Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Merkez Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]