Sedef Kabaş olayı kimsenin güvende olmadığının bir yansıması

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, bir ay önce 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili attığı bir tweet yüzünden evine sabah vakti baskın yapılarak gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş olayının, artık Türkiye’de kimsenin güvende olmadığının bir yansıması olduğunu söyledi.

Kazan, yaptığı açıklamada, olayı ‘vahim bir durum’ olarak değerlendirdi. Bu durumun artık Türkiye’de hiç kimsenin güvende olmadığı tablosunun bir yansıması olduğunu vurguladı. Hukukun insana verdiği güvenceler olduğunu dile getiren Kazan, “Her olayda göz altına alıp her olayı tutuklamaya sevk edersek bu ülke hapishaneye döner yani. Bu olacak iş mi yani? eleştiri hakkı diye bir şey var. Eleştirmeyelim mi ? insanlar düşüncelerini, yanlış bulduğu fikirleri ifade etmesinler mi ? Eleştiri yapmasınlar mı? 17 Aralıkta yargının öyle ya da böyle kapattığı bir iş varsa bunu eleştirmesin mi yani? diye konuştu.

Sedef Kabaş olayının sadece birkaç yansıma olduğunu, kendisinin daha vahim şeylerin olmasından endişe ettiğini dile getiren Kazan, , hukukun herkese bir gün lazım olduğu, herkesin anlayacağını belirtti. Kazan, şunları kaydetti: "Dün keşke bu meşhur davalar sırasında gözaltına alınan basın mensupları tutuklandığında aynı ses aynı kararlılıkla yükselebilseydi. Haksızlıklar yapıldığında aynı şekilde eleştirilebilseydi. Ama dün yapılmamış olması ‘siz neden böyle yapmadınız oh olsun’ demek ne insani vicdana sığar ne hukukun gerekliliğine sığar. Buz hukukçuyuz, haksızlığa kim uğrarsa uğrasın kimliğine bakmadan savunuruz. Neyle suçlandığı konusunda ikna olmak durumundayız. İkna edici deliler görmek istiyoruz. Hukuku, vicdanı tatmin ve ikna edecek deliler görmeliyiz. Buz bunları görmediğimiz sürece biz bunun yanlış olduğunu söylemek durumundayız."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]