SEDAŞ'tan Uyarı: Abone Olmadan Elektrik Kullanmayın!

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan; "Araba alırken temiz kağıdı istiyoruz. Borcu yoktur yazısı istiyoruz. Ev ve iş yeri alırken veya kiralarken de aynı duyarlılıkta olmak gerekir" dedi.

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Genel Müdürü Yunus Bekircan, SEDAŞ ile abone sözleşmesi yapmayan kişilerin “Kullandığımız elektrik sayaçtan geçiyor” mazeretine sığınamayacaklarını,  bu kişilerin usulsüz elektrik kullanımı nedeniyle cezai uygulamalarla karşılaşacaklarını belirterek, kendi adına aboneliğini yaptırmadan elektrik kullanmanın Müşteri hizmetleri Yönetmeliği gereği Usulsüz Elektrik kullanımı suçu kapsamına girdiğini söyledi. Genel Müdür Yunus Bekircan; “Araba alırken temiz kağıdı istiyoruz, borcu yoktur yazısı istiyoruz, ev ve işyeri alırken veya kiralarken de aynı duyarlılıkta olmamız gerekir. Elektrik kullanıcılarının yasal yükümlülüklerini yerine getirmeden elektrik kullanımı kendilerini sıkıntıya sokacaktır" dedi.

 

Genel Müdür Yunus Bekircan “Elektrik Abonesi olacak kişiler, aboneliğini yaptıracakları sayacın sayaç numarası ile  işletmelerimizden borç sorgulaması yaptırabilir, aboneliğin kapatılıp kapatılmadığını, kimin adına kayıtlı olduğunu, kayıtlarımızda kaç kilowatsaate kadar tüketim değerinin faturalandırıldığını öğrenebilirler. Ayrıca kişiler abone olmak istedikleri yerle ilgili www.sedas.gov.tr  adresinden borç sorgulamak için işletme kodu ile abone numarasını girerek, bilgi alabilirler ” dedi.

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, “Özellikle ilk abonelik işlemi yapılmadan SEDAŞ abone kayıtlarına işlenmemiş sayaçlarla elektrik tüketilmesinin, Kaçak Elektrik suçuna girdiğini" belirterek, "özellikle yeni binalara taşınan kiracıların mutlaka mal sahibinden abonelik işlemi yapıldığını belgeleyen sayaç numarasını görecekleri bir belgeyi istemeleri ve kendi adlarına aboneliği devir almaları gerekir. Abonelik işlemi yapılmamış mesken veya işyerlerinde kesinlikle SEDAŞ’la abonelik işlemi yapılmadan, elektrikçiler tarafından sayaçlara elektrik  bağlantısı yapılması kullanıcıları çok zor durumda bırakacaktır. Ancak bu konuda elektrik tüketenlerde  bilinçli olmaları gerekir, kaçak elektrik kullanımı tespitleri mutlaka Cumhuriyet Savcılıklarına "Hırsızlık Suçu" olarak bildirilmektedir. Abonelik işlemleri tamamlanmamış yerlere sayaç bağlantısı yapılmaması ve vatandaşın mağdur edilmemesi için  Elektrikçiler Odasının da kendi  üyelerini uyarması gerekir.” dedi.

SEDAŞ Halkla İlişkiler Müdürlüğü Telefon: 0 264 2913666
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]